Ak Parti Teşkilatı Sandığa Gidiyor

Ak Parti Teşkilatı Sandığa Gidiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2018 22:21
Ak Parti Teşkilatı Sandığa Gidiyor

24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerde Ak Parti Isparta Milletvekili olabilmek için Ak Parti Genel Merkez ve Isparta İl Başkanlığına 39 kişi başvurdu. Parti, bu 39 kişi arasından teşkilatın tercih ettiği 4 aday adayını belirlemek için temayül yoklaması gerçekleştiriyor. 

24 Haziran tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ile 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için süreç işliyor. 

Milletvekili seçilme yaşının 25’ten 18’e düşürülmesi ile 18-25 yaş arası bir genç de Milletvekili olabilmek için adaylığını açıkladı. Isparta’da şimdi gözler 5 Mayıs’ta yapılacak temayül yoklamasına çevrildi. 

SON ANDA BİR ADAY 

ADAYI DAHA 

24 Haziran’da gerçekleştirilecek 27. dönem Milletvekili Genel Seçimleri için aday adaylığı başvurularının 2 Mayıs itibariyle tamamlandığı Ak Parti’de başvuru yapan aday adayı sayısı 38 olarak açıklanmış, ancak İstanbul’dan son dakika başvuran Ispartalı Emre Engin Ertan’ın aday adaylığının sisteme düşmesi ile Ak Parti’de aday adayı sayısı 39’a yükselmişti. 

ADAY ADAYLARININ 

9’U BAYAN, 30’U ERKEK 

Aday adaylığı başvurusunda bulunanlarda ağırlık erkeklerin oldu. Ak Parti Milletvekilliği için 30 erkek aday başvururken, kadın adayların sayısı 9 oldu. Gençlerin seçilme yaşının 25’ten 18’e düşürülmesi ile birlikte 18-25 yaş arası 1 genç milletvekili olabilmek için başvuruda bulundu. Ayrıca 1 engelli aday da Ak Parti Isparta Milletvekili olabilmek için müracaatta bulundu.

TEMAYÜL YOKLAMASI 

SDÜ KONUKEVİNDE YAPILACAK 

Milletvekilliği aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından Isparta’da gözler bugün yapılacak temayül yoklamasına çevrildi. Alt komisyon ve üst kurul çalışmalarının ardından Ak Parti’de milletvekilliği aday adaylarının listeleri 21 Mayıs’ta Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. 

PARTİNİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 

22 MAYIS’TA TANITILACAK 

Öte yandan, Partinin Milletvekili adaylarının ise 22 Mayıs Salı günü yapılacak aday tanıtım toplantısı ile kamuoyuna tanıtılacağı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum