Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı İstifa Etti

3 gün önce yönetimi toplayan AK Parti İlçe Başkanı Osman Çiftçi önceki gün de İl Başkanlığına giderek ilçe başkanlığından istifa ettiğini bildirdi. Şimdi yeni bir ilçe başkanı ile seçime gidileceği öğrenildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2014 11:56
Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı İstifa Etti

AK Parti’de beklenen istifa 13 gün sonra geldi. İlçe Başkanı Osman Çiftçi istifasını Salı akşamı parti yönetimini toplayarak bildirdi. Ancak parti tüzüğü gereği istifanın İl Başkanlığına verilmesi gerektiği için dilekçe işleme Çarşamba günü konulabildi.

İSTİFA EDİP ETMEME KONUSUNDA GİTTİ GELDİ
Belediye Başkan adayının açıklanmasından sonra Çiftçi, yakın çevresine ‘Bizim Osman olarak olaya baktığımızda benim hemen istifa etmem gerekiyor ama olaya AK Parti açısından baktığımda bir yanımda istifa etmeyip göreve devam etmem gerektiğini söylüyor’ değerlendirmesinde bulunmuştu. Uzun zamandır dostları ile istişarelerde bulunan İlçe Başkanı Osman Çiftçi Salı akşamı parti yönetimini eksik sayı ile de olsa topladı. Toplantıya katılanlara kendisinin istifa edeceğini belirterek dilekçesini de bırakarak toplantıdan ayrıldığı ifade edildi.

KONU İL YÖNETİMİNE BİLDİRİLDİ
Osman Çiftçi’nin bu istifayı İl Başkanlığına vermesi gerektiği parti yönetimine dilekçe bırakılmasının istifa anlamına gelmediğini düşünen parti yönetim kurulu üyeleri konuyu İl Başkanı Osman Zabun’a aktardı. Bunun üzerine Çarşamba günü Zabun, Çiftçi’yi Isparta’ya çağırarak kendisi ile görüştü.

İGM’DE AK PARTİYE BELEDİYEDE BAŞKA PARTİYE OY VERELİM DEDİ Mİ?
İlçe Başkanı Osman Çiftçi’nin Salı akşamı yapılan toplantıda süreçten duyduğu rahatsızlığı dile getirerek ‘Benim şahsi kanaatim İl Genel Meclisi’nde partime belediye seçimlerinde de başka partiye oy verme yönündedir. Sizlerin fikirleri nedir?’ diye sorduğu iddia edildi.
Bu konunun da İl Yönetimi tarafından duyulduğu ve İl Başkanı Osman Zabun’un o akşam toplantıda bulunan üyeleri arayarak, bu konuyu sorduğu ifade edildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Partide daha önce belediye meclisi ve İl Genel Meclisi üyeliği için 4 üyenin istifa ettiği yeni istifalarla sayının 7’ye yükseldiği bununda yönetimin düşmesi anlamına geldiği dolayısı ile Genel Merkezin bugün ya da yarın yeni bir ilçe başkanı atayarak görevlendirme yapacağı ifade edildi.
İlçe Başkanlığına kimin atanacağı merak ediliyor.

Çınaraltı Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum