AK Parti'de Adaylar Ne Zaman Belirlenecek?

AK Parti'de Adaylar Ne Zaman Belirlenecek?

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2018 14:23
AK Parti'de Adaylar Ne Zaman Belirlenecek?

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, teşkilat temayül yoklamasını değerlendirdi. Temayülün Ak Parti geleneği olan klasik bir yöntem haline geldiğini belirterek, “Bütün seçimlerimizden önce adaylarımızı belirlemek amacıyla çok farklı bir çalışmalarımız var. Elbette ancak teşkilatımızın da özellikle aday olarak görmek istediği aday adaylarıyla ilgili temayül yoklamasını geleneksel olarak sürdürüyoruz. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’ne giderken gerçekten büyük bir titizlikle hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir taraftan bugünde teşkilat temayül yoklamamızı gerçekleştiriyoruz. Teşkilat temayül yoklamamızda ayrıca Türkiye’de bir ilgi gerçekleştiriyoruz, AK Parti her zaman ifade ettiğimiz gibi yeniliklerin ve değişimin partisi özellikle bu ülkenin önünü açan ülkeye yep yeni ufuklar kazandıran partinin adı. AK Parti, bugün elektronik sistemle teşkilat mensuplarımız oy kullanıyorlar hiçbir şekilde kağıt israfı söz konusu değil çok kolay ve çok pratik.

KİMİ İSTİYORLARSA ONUN ADINI YAZABİLİYORLAR
Bildiğiniz gibi bütün ilçelerimiz aynı zamanda oy kullanmış olmasına rağmen hiçbir yığılma ve bekleme olmadan çok pratik ve çok kolay bir şekilde bilgisayar ekranında kartlarıyla oylarını kullanıyorlar ayrıca güvenlik itibariyle de güçlü güvenlik alt yapısına sahip kimin hangi tercihi ortaya koyduğunu bilmesi mümkün değil. Bu sonuçlar Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek doğrudan doğruya bu temayül yoklamamızda ilçe belediye başkan adayı ve il belediye başkan adayıyla ilgili teşkilat mensubu arkadaşlarımız kanaatlerini elektronik ortamda ifade ediyorlar. Büyük bir adalet çerçevesi içerisinde AK Partiye yakışır, ülkemize yakışır bir şekilde iktidar partisinin adaylarını belirlemek tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da temayül gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak bin arkadaşımız kimisi ili için kimisi ilçesinin beldesinin belediye başkanı adayını belirlemek için kanaatlerini ortaya koyuyorlar. İnşallah bu sonuçlarda ortaya çıktıktan sonra Cumhurbaşkanımızın önüne gittikten sonra artık yavaş yavaş AK Parti olarak adaylarımız açıklanmaya başlayacak. Burada temayülü yaparken özellikle aday adaylarından veya mevcut isimlerden tercih şeklinde değil tamamen özgür bir şekilde teşkilat mensubu arkadaşlarımız kimi istiyorlarsa kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istiyorlarsa hiçbir sınırlamayla karşı karşıya kalmadan mevcut isimler üzerinden çentik atmak suretiyle tercihlerini ifade etmek suretiyle değil tamamen boş satıra kimi istiyorlarsa onun ismini yazabilecekleri şekilde bir sistem alt yapısı var bu tür çalışmada teşkilatımızın neyi istediği yönde bir başka açıdan ortaya koyuyor. Teşkilat temayülleri son derece önemli. Bizim teşkilatımız son derece geniş ve dinamik bir teşkilat. Vatandaşımızın arasında sürekli temas halinde çevrelerinde ki vatandaşlarımızın sürekli taleplerini düşüncelerini aslında onların bir nebzede olsa temsilcisi gibi gelip yansıtma imkanı buluyorlar. Ben memleketimize, ülkemize, milletimize, partimize, Isparta’mıza, bütün ilçelerimize bu temayül yoklamasının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hava koşullarına rağmen bütün ilçelerden gelen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ARALIK AYININ BAŞINDA ADAYLAR AÇIKLANMAYA BAŞLAR
AK Parti Genel Merkezi’nin adaylarla ilgili çalışmalarını büyük oranda tamamladığını belirten Zabun, “Çok kişiyle saha araştırması yapıldı. Birden fazla anket çalışmaları yapıldı. Sahanın bir nevi düşüncesi alındı bu kimi zaman yüz yüze anket çalışması şeklinde gerçekleştirildi, kimi zaman telefon, kimi zaman SMS şeklinde gerçekleştirildi. Kimi zamanda teşkilat mensubu arkadaşlarımız genel merkez görevlilerimiz hiç kimseye çaktırmadan kendi kimliklerin ifade etmeden geldiler vatandaşlarımızla hemşerilerimizle buluştular çarşıda, pazarda, esnafla buluştular onların kanaatlerini kendilerini açık etmeden dinlediler, raporları Genel Merkez’e sundular. Şimdi de temayül gerçekleştiriliyor. Aslında Genel Merkezimiz temayülle birlikte bütün verileri toparlamak suretiyle bir kanaate aşağı yukarı ulaşmış oluyor. Önümüzdeki süreç içerisinde Aralık ayının başı gibi yavaş yavaş bütün Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da adaylarımızı açıklamaya başlayacaktır Genel Merkezimiz” dedi.

BÜYÜK MEDENİYET YOLCULUĞU VURGUSU
AK Parti’de 89 ismin belediye başkanlıklarına aday adayı olduğunun hatırlatılması üzerine Başkan Zabun, “ Özellikle belediye başkanlarımızın olduğu yerlerde ilçe belediye başkanlığının AK Parti’de olduğu yerlerde çok fazla bir talep yok aslında buda bizim bir nevi belediye başkanlarımızın başarısını ortaya koyuyor. Belediye bizde olmayan ilçelerde yoğun bir taleple karşı karşıyayız aslında buda hemşerilerimizin AK Partiye olan ilgilisini ortaya koyuyor. Biz aday adayı arkadaşlarımızla teşkilat mensubu arkadaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz onlarla konuşuyoruz, dertleşiyoruz, istişare ediyoruz. Tabi bu önemli bir süreç. O yüzden AK Partinin siyaset anlayışına yakışır bir şekilde bütün aday adaylarımız elbette kendilerini tanıtacaklar ve kendi reklamlarını yapacaklar ama bir diğer arkadaşlarımızın hakkını hukukunu gözetmek suretiyle bu süreci götürecekler. Kırmadan, dökmeden AK Partiye yakışır bu ülkenin gelecek vizyonunu taşıyan ülkenin geleceğine hedeflenmiş inşallah 31 Mart 2019 seçimlerinde el ele gönül günüle hemşerilerimizle birlikte gideceğiz büyük medeniyetin büyük şehirlerini belediye başkanı arkadaşlarımızla 31 Marttan itibaren farklı bir ivme kazandırmak suretiyle hayata geçirme imkanı bulacağız” dedi.

VATANDAŞIN GÖNLÜNE HİTAP EDEN
AKTÖRLERLE YOLCULUĞUMUZ SÜRECEK
Gönül belediyeciliği kavramına dikkat çeken Zabun, “Ak Parti’nin temel siyasetinden bir tanesi elbette hizmet etmek bizim için son derece önemlidir. Yani hizmet ettiğimiz takdirde vatandaşımızın hayat kalitesini yükseltmek adına sadece hizmet değil hizmet edip vatandaşa rağmen hizmet modeli değil arzu ettiğimiz şey tam tersine hem hizmet etmek hem de ortaya koymuş olduğumuz hizmetleri hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıran zorlaştırmaktan ziyade kolaylaştıran bir yönünün olması. İhtiyaç alanlarının iyi tespit edilmesi bu tespit edilen ihtiyaç alanlarına da ürettiğimiz projelerle çözüm önerileriyle farklı bir bakış açısıyla bunları aşama aşama çözmek her geçen gün insanımızın hayat kalitesini artırmak. Bu önemli ama bunun ötesinde biz her zaman ifade ediyoruz belediye başkanı demek Şehrül-Emin demektir.

Şehrül-Emin bir şehrin her türlü sıkıntısını her türlü ihtiyacını her türlü insani ilişkileriyle emanet edildiği insan demektir, kişi demektir. Belediye başkanlarımız da bu süreçte bu anlayışla hareket edecekler. Gönül belediyeciliği dediğimiz şeyde tam da bu. Mütevazi, tepeden bakmayan, onların gönlüne hitap eden, onlarla her zaman için diyalog kurabilen, iletişim kurabilen bir taraftan hizmet edebilen bir taraftan da onların gönlünü kazanabilen aktörlerle yolculuğumuzu sürdüreceğiz” dedi.

https://www.ajans32.com/ak-partide-isparta-belediye-baskan-adayi-olarak-kimi-gormek-istersiniz-anketi-25a.htm

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.