AK Parti'de Adaylık Tarihi 15 Şubat

AK Parti'de Adaylık Tarihi 15 Şubat

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2015 01:01
AK Parti'de Adaylık Tarihi 15 Şubat

Genel seçimlere hummalı bir şekilde hazırlanan AK Parti’de, adaylık takvimi netleşti. Kongreler biter bitmez aday adaylığı başvuruları alınacak. İlk başvurular ise 15 Şubat'ta. Aday belirlemede temayül yoklamaları dışında sadakat ön planda olacak. Kadın ve gençlere ise özel kriterler uygulanacak.

AK Parti'de, adaylık takvimi netleşti. Kongreler biter bitmez aday adaylığı başvuruları almaya başlayacak olan parti yönetimi, temayül yoklamasının yanı sıra, aday adaylarıyla mülakatlar gerçekleştirecek. Kamuoyu araştırmaları, milletvekillerinin karnelerinin de yer alacağı raporlarla listeler belirlenecek.

ŞUBAT HAREKETLİLİĞİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk seçimlerine hazırlanan AK Parti’de seçim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Büyük kongre dışında tüm kongreler 15 Şubat itibariyle tamamlayacak olan partide şubat hareketliliği yaşanacak. Kongrelerin bitmesinin ardından aday adaylığı için müracaat başvuruları başlayacak. Parti yönetimi tarafından hazırlanan taslağa göre, 10 günde aday adaylarından partiye müracaat etmeleri istenecek.

İLK TEMAYÜL YAPILACAK
Taslağa göre parti yönetimi, aday adaylığı başvurularını aldıktan sonra 28 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında temayül yoklaması yapmayı planlıyor. Temayül yoklamaları, tek başına adaylık için kriter olmayacak. Yapılan kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçlar, milletvekilleri hakkında hazırlanan karneler ve raporlar, adayların belirlenmesinde etkili olacak. 6-13 Mart tarihleri arasında il il mülakat yapılması planlanıyor.

4’ER KİŞİLİK HEYET
Vekil adayları için her yıl olduğu gibi bu yılda heyetler oluşturulacak. Mülakatlarda 12 genel başkan yardımcısı başkanlığındaki heyetler rol üstlenecek. 4’er kişilik heyette, 2 MKYK üyesi ile 2 milletvekili olacak. Hazırlanacak raporların da 16-22 Mart tarihleri arasında birleştirilmesi ve analiz edilmesi öngörülüyor. 23 Mart’tan itibaren de Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki “Üst Komisyon”un tüm verileri mercek altına alacağı kaydediliyor. 7 Nisan’a kadar bütün sonuçların değerlendirilerek, milletvekili adaylarının netleştirilmesi öngörülüyor.

SADAKAT KAZANACAK
Parti yönetimi vekil adayını belirlerken şu konulara dikkat çekecek, “‘Paralel Yapı’yla bağlantısı olmayan, teşkilatlarda iyi çalışan, geçen seçimde aday adayı olup da aday gösterilmemesine rağmen küsmeyerek partiye desteğini sürdürenlere öncelik verilecek. Yine, vekilliğe ara vermesine rağmen parti çalışmalarını gönülden destekleyen ve bölgesinde en çok çalışanlar da şanslı olacak.”

BEYANNAME DE AÇIKLANACAK
Bu hazırlıkla birlikte bir yandan 12 kişilik beyin takımı “Seçim Beyannamesi”, “Seçim Stratejisi” ve “Propaganda” üzerinde çalışıyor. Beyannamede, yeni Anayasa ve Başkanlık modeli vurgusu yer alacak. Çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele, ekonomi de öne çıkacak başlıklar arasında yer alıyor.

Kadın ve gençlere özel kriterler AK Parti, önceki seçimlerde olduğu gibi, kadınlar ve gençler için özel kriterleri devreye sokacak. Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en çok kadın ve genç milletvekiline sahip parti olan AK Parti, yeni dönemde de bu özelliğini korumayı planlıyor. Kadın ve engellilerin aday adaylığı başvuruları için de daha düşük ücret talep edilecek. AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı konusunda rakamlar da netleşti. Buna göre partiden aday adayı olmak isteyenler 3 bin ile 5 bin TL arasında başvuru ücreti ödeyecek. Tüm bu hazırlık ve çalışmalarda son kararlar partinin en üst kurulu Merkez Karar Yönetim Kurulu'dan alınacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum