AK Parti’de DP Rahatsızlığı Var Mı?

Demokrat Parti kökenli bazı belediye başkanlarının AK Parti’ye katılması yönündeki siyasi kulislerden bazı AK Parti’li bazı çevrelerin rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor. Peki bu rahatsızlığın nedeni ne?

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2013 10:57
AK Parti’de DP Rahatsızlığı Var Mı?

Ajans32 / Haber-Analiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu… Demokrat Parti Genel Başkanlığından ayrıldıktan sonra AK Parti’ye katıldı ve şu anda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı… AK Parti’de önemli bir görevi var ve etkili bir isim.

Tahir Alan… Demokrat Parti’de önemli görevlerde bulundu. Genel Merkez düzeyinde etkili bir sim. Soylu’nun AK Parti’ye katılmasının ardından kendisi de AK Pareti’ye katılma kararı aldı. Tahir Alan’ın da Isparta’da etkili bir isim olduğu siyasi çevreler tarafından biliniyor.

Ancak; AK Parti’ye katılması gündeme gelen Demokrat Parti kökenli bazı önemli simlerin AK Parti’yi huzursuz ettiği siyasi kulislerde de yaygın bir şekilde konuşuluyor. Isparta’da AK Parti’ye DP kökenli isimlerin katılması AK Parti’de ki siyasi dengeleri, siyasi ağırlığı değiştirir mi, değiştirmez mi bilinmez ama rahatsızlığın bu yönde olduğu kesin.

Zira, Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak’ın Süleyman Soylu ile girdiği ve manşet haberimizde sizlere aktardığımız diyaloglar da konunun bu yönde olduğunu gözler önüne seriyor.

AK Parti bu sancılı dönemde aslında önemli bir sınav veriyor. Eğer kapılarını Demokrat Parti kökenli isimlere kapatırsa, seçim sonuçlarında beklentinin altına düşme tehlikesi ortada. Ama açtığı kapılar parti içerisindeki siyasi dengeleri değiştirir ve bugün görevde olan AK Parti’li yöneticilerin ağırlıkları zayıflarsa bu da AK Parti’de yeni bir sancı anlamına gelir.

Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak’ın Kanal3’te 3. Boyut programındaki konuşmaları oldukça dikkat çekici. AK Parti Demokrat Parti’nin oylarına talipse Süleyman Soylu’nun sözlerini dikkate almalı ifadesi, belki de AK Parti için önemli bir seçim tüyosu olarak yorumlanabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum