Ak Parti'de Flaş Gelişme

AK Parti'de 7 Aralık tarihinde yapılması planlanan ancak saatler kala ertelenen kongrenin İl kongresinden önce mutlaka yapılacağı ve bu kongreye tek liste ile gidilme konusundaki ısrardan vazgeçildiği öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2014 15:33
Ak Parti'de Flaş Gelişme

AK Parti Genel Merkezi Yalvaç için olmazsa olmaz kuralından vazgeçerek çoklu liste ile kongreye onay verdi. Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun Yalvaç’ta adayların delege huzuruna çıkarak galip gelenin ilçe başkanı olmasına onay verdiği öğrenildi.

YALVAÇ’TA YİNE KAMP KURULDU
7 Aralık’ta yapılması planlanan ancak saatler kala ertelenen kongrenin akibetinin ne olacağı yönünde merakla beklenen karar Pazartesi akşamı kesinleşti. Daha öncesinde Yalvaç’ta Cuma akşamından bu yana kamp kuruldu ve uzlaşma zemini arandığı haber verildi.

SEKTİOĞLU’NA GÖREV TEBLİĞ EDİLDİ AMA...
Cuma akşamı başlayan görüşmeler Cumartesi günü Aksu ilçesinde yapılan kongrede ve sonrasında devam etti. Eski milletvekili Haydar Kemal Kurt, İl Başkanı Osman Zabun ve telekonferans ile koordinatör milletvekili Mehmet Altay ile Isparta Milletvekilleri sürekli görüşme halinde bir orta yol bulmaya çalıştı. Genel Merkez, Ahmet Sektioğlu ismi üzerinde anlaşılması yönünde talimat verdi. Toplantı yerine çağrılan Ahmet Sektioğlu’na İl Başkanı Osman Zabun’un ‘Genel Merkez ilçe başkanı olarak sizi görevlendirmemizi uygun buldu. Görevi kabul ederseniz seviniriz’ dediği ve Sektioğlu’nun da görevi kabul ettiği bildirildi.

ŞENOL ANKARA’YA GİTMEYİ KABUL ETMEDİ
Görevin tebliğinden sonra İlçe Yönetimi karar defterinin alınarak Başkan Hidayet Şenol ve yeni başkan Ahmet Sektioğlu’nun Ankara’ya giderek atama yapılması için hazırlıklar yapıldığı ancak Şenol’un 2 saat boyunca ikna edilemediği iddia edildi.

ÇELİK: “VEKİLLER ADAYI ONAYLAMIYOR”
Bu gelişmeler yaşanırken Sakarya Milletvekili Bölge Koordinatörü Hasan Ali Çelik’in telefonla İl Başkanını arayarak il milletvekillerinin Ahmet Sektioğlu ismini onaylamadıklarını bildirdi. Telefon trafiği arından bu kez telefonun öbür ucunda Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu vardı ve Soylu son kararını taraflara bildirdi. Yalvaç’ta Türkiye’nin hiç bir yerinde olmayan bir ilk gerçekleşecek ve aday olmak isteyenler listelerini kongrede yarıştıracaklar.

KONGRE NE ZAMAN?
Ertelenen kongrenin yeniden ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir tarih belirlenmedi. Ancak AK Parti tüzüğü ertelenen kongrelerin 30 günden önce yapılamayacağını 60 gün sonrasına da bırakılamayacağını belirtiyor. Dolayısı ile 11 Ocak’ta yapılacak olan İl Kongresinden önce yapılması gereken kongrenin en erken 7 Ocak tarihinde yapılması bekleniyor.

ÖZKANLI İLE ŞENOL YARIŞACAK
Son gelişmelere göre AK Parti’de son dakikada bir değişiklik olmadığı takdirde Yalvaç ilçe kongresinde 7 Aralık’ta olduğu gibi Şenle Özkanlı ile Hidayet Şenol’un liste çıkarması ve delegeden yetki istemesi bekleniyor.

OLMASI GEREKEN BUYDU
Yalvaç’ta Cuma akşamından başlayıp Pazartesi gece yarısına kadar devam eden görüşmeler sonrasında alınan kararın en doğru karar olduğunu belirten AK Partililer, “En sonunda en doğru karar verilmiş. Tek liste ile Genel Merkezin onayladığı bir isimle kongreye gitme fikrine bizim sıcak bakmadığımız 2011 yılında yapılan kongrede belli oldu. Hala bu konuda ısrar etmenin kimseye faydası olmadığı gibi partimizin birlik ve beraberliğine de zarar veriyor. Genel Başkan yardımcımız Süleyman Soylu sonunda en doğru kararı vererek adayların delege huzuruna çıkmasına onay vermiş. Bu en demokratik çözüm yolu oldu. Sonucunda partimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde fikirlerini ifade ettiler.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum