Ak Parti'de Görev Değişikliği

AK Parti, yerel seçimlerin ardından vitrinde değişikliğe gitti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2014 12:31
Ak Parti'de Görev Değişikliği

Yerel seçimde belediye başkanı olan iki eski genel başkan yardımcısının yerine iki isim göreve getirildi. İki isim de kendi arasında yer değişikliği yaşadı.

En önemli sürpriz, Ar-Ge’den sorumlu genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu’nun teşkilat başkanlığına getirilmesi oldu. Böylece Soylu, partinin 3 numaralı ismi haline geldi.

Eski teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem ise Soylu’nun yerine Ar-Ge başkanı olarak görevlendirildi. Bunun yanında iki yeni isim de genel başkan yardımcılığına getirildi.

Eski yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Menderes Türel, Antalya; eski idari ve mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Ahmet Edip Uğur da Balıkesir belediye başkanı seçilmişti. Türel’in yerine Abdülhamit Gül, Uğur’un yerine de MKYK üyesi Nurettin Nebati getirildi.

Bu arada Türel ve Uğur’un yanı sıra MKYK’dan 2 isim daha ayrılmıştı. Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı oldu. Lokman Ayva ise yerel seçimlerde engellilere yeterince kontenjan ayrılmadığı ve yolsuzlukların yaygınlaştığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.t Toplantıya onların yerine atanan 4 yeni MKYK üyesi de ilk kez katıldı. Bu isimler; Tülay Kaynarca, Mehmet Muş, Hamza Dağ ve Mustafa Akış.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum