Ak Parti'de İhraç Kararı

AK Parti üyesi Celalettin Gültekin’in sosyal medyada milletvekilleri ve ilçe başkanına yönelik eleştirileri üzerine İlçe yönetiminin karar aldığı ve bu kararı 16 imza ile İl Başkanlığına gönderdiği iddia edildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2014 11:07
Ak Parti'de İhraç Kararı

AK Parti’de İlçe Kongresine sayılı günler kaldı ama parti içerisinde yaşanan ayrılık rüzgarlarının şiddeti de arttı. Son yerel seçimlerden bu yana İlçe Başkanı Hidayet Şenol ile Belediye Başkan adayı Tekin Bayram ile partiye gelen yönetim kurulu üyeleri ile yaşanan anlaşmazlık farklı boyutlara taşındı.

İlçe Başkanı Hidayet Şenol 2 milletvekilinin de desteğini alarak Tekin Bayram ve çevresindekileri partiden uzaklaştırmak istediğini ne tbir şekilde sergilerken son zamanlarda ilçe yönetim kurulu toplantılarını çok az sayıda üye ile tamamladı.

Parti içerisinde esen bu soğuk rüzgarlar sonunda ayyuka çıktı ve parti üyelerinden Celalettin Gültekin sosyal medyadan yönetime ve vekillere eleştirilerini açık bir dille yapmaya başladı. Gültekin’in bu çıkışları başta milletvekilleri olmak üzere ilçe başkanı Hidayet Şenol’un da tepkisini çekti. İddiaya göre Milletvekillerinin talimatı üzerine İlçe Başkanı Şenol, Gültekin’in partiden ihraç edilmesi yönünde karar aldı ve bunu imzaya açtı.

BEN YAPMADIM
Geçtiğimiz hafta kendisine konuyla ilgili soru soran muhabirimize ‘Ben böyle bir karar almadım. Milletvekilleri ihraç edilmesini istiyor ama ben Celalettin Gültekin’i facebook arkadaşlarım arasından çıkardım. Ne paylaştığını ne yazdığını bilmiyorum, görmüyorum. Milletvekilleri böyle bir istekte bulunmuş bizimle alakası yok’ demişti.

KARAR DEFTERİ İLE GÖNDERİLDİ
Son alınan habere göre geçtiğimiz Perşembe günü İlçe Yönetim Kurulu Karar Defterinde ihraç ile ilgili alınan kararın 16 imzasının tamamlandığı ve İl Başkanlığına gönderildiği iddia edildi. Ancak bu iddia ne İlçe ne de İl Başkanlığı tarafından doğrulanmadı.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Şayet iddialar doğruysa İlçe yönetiminin bu talebi İl Disiplin Kurulu tarafından görüşülerek Celalettin Gültekin ve O’nun paylşımlarına parti vekilleri, il, ilçe yönetimi hakkında aleyhte yazanlar tüzük gereği partiden ihraç edilecek.

GÜLTEKİN GERİ ADIM ATMIYOR
Hakkında ihraç kararı aldığı ileri sürülen Celalettin Gültekin son paylaşımında İlçe Başkanı Hidayet Şenol’a verip veriştirdi. Facebook hesabında yazan Gültekin; İlçe Başkanı Hidayet Şenol ile Tekin Bayram arasında Ramazan ayında geçen bir diyaloğa yer vererek, ‘İmar planında 3 kat olan yere 5 kat istediğin Tekin Bayram’ın da buna hayır dediği için bunları yaptığın doğru mu? Tekin Bayram bunu sana 20 kişi huzurnda ve İl Başkanı yanında sordu. Ayrıca Tekin Bayram İl Başkanı Osman Zabun’a –Ben evet demeseydim Hidayet İlçe Başkanı olabilir miydi? Dediğinde İl Başkanı Hayır demedi mi? Yine Belediye Meclis üyesi olduğun dönemde kritik oylamalarda toplantıya gelme diyen Tekin Bayram’a evet demedin mi? Gibi sözler ile ağır eleştirilerde bulundu.

İŞTE O PAYLAŞIM


kk.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum