AK Parti'de Kongreler Kaldığı Yerden Devam

AK Parti'de Kongreler Kaldığı Yerden Devam

Yayınlanma:
AK Parti'de Kongreler Kaldığı Yerden Devam

Kurban Bayramından önce dört ilçenin kongresini tamamlayan Ak Parti, bu hafta sonu Y. Bademli, Sütçüler, Uluborlu ve Keçiborlu olmak üzere dört ilçenin kongresini daha yapacak.

Ak Parti’de kongre süreci 19 Ağustos tarihi itibariyle başlamıştı. İlk etapta Atabey, Gönen, Aksu ve Eğirdir ilçe kongrelerinde yapılan seçimler neticesinde İlçe Başkanları değişmedi ve güven tazeleyerek görevlerine devam ettiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yeniden Ak Parti Genel Başkanlığı görevine gelmesinin ardından Ak Parti’de başlayan kongre süreci çalışmaları Isparta’da tüm hızıyla devam ediyor.

Bu doğrultuda, Parti Genel Merkezinin kararı doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da nüfusu 5 binin üzerinde olan beldelerde kongre yapılıyor, nüfusu 5 binin altında olan beldelerde ise belde başkanları genel merkez tarafından atama ile belirleniyor. Isparta’da nüfusu 5 binin üzerinde bir belde olmadığı için Isparta’daki tüm beldelerin Ak parti başkan ve yönetimleri de atama usulüyle gerçekleştirildi.

İLK KONGRE ATABEY
İLÇESİNDE YAPILDI
Beldelerinin atamalarının gerçekleşmesinin ardından ilçelerde yapılacak kongrelerin tarihleri de belirlenerek bu kongreler de yapılmaya başladı. İlçe kongreleri her hafta Cumartesi – Pazar günleri olacak şekilde gerçekleştiriliyor ve birisi öğleden önce, birisi öğleden sonra olmak üzere bir günde iki ilçenin kongresi yapılıyor. Bu doğrultuda, Isparta Ak Parti teşkilatında kongre süreci Atabey ilçesi kongresi ile başladı. Bu ilçenin kongresi 19 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirildi. Aynı gün saat 13.30’da ise Gönen İlçe kongresi yapıldı.

KONGRE YAPILAN 4 İLÇEDE DE
BAŞKANLAR DEĞİŞMEDİ
Geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleştirilen Atabey, Gönen, Aksu ve Eğirdir ilçelerinde İlçe Başkanları ve yönetimleri değişmedi. Bu kadrolar yapılan seçimler neticesinde güven tazeleyerek görevlerine devam ettiler. Buna göre; 19 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Atabey kongresinde Mehmet Günkaya, yine aynı gün yapılan Gönen kongresinde Cafer Tayyar Alaca ve 20 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Aksu kongresinde Mehmet Akbay ve yine aynı gün yapılan Eğirdir kongresinde de Veli Gök tekrar aynı göreve seçilerek görevlerine devam ediyorlar.

KONGRELERE VERİLEN ‘BAYRAM’ ARASI
SONA ERDİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Ak Parti’deki ilçe kongreleri sürecine Kurban Bayramı nedeniyle ara verilmişti. Kongreler Bayramdan sonra kaldığı yerden tüm hızıyla devam edecek. Bayramdan önce yapılan 4 kongrenin ardından Bayramdan sonra da 8 ilçenin kongresi gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda; 9 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da Y. Bademli, yine aynı gün saat 14.00’te Sütçüler ilçe kongreleri yapılacak. 10 Eylül 2017 Pazar günü ise saat 10.00’da Uluborlu ve saat 13.00’te Keçiborlu kongreleri yapılacak. Diğer ilçenin kongre tarihlerinin ise peyder pey belirleneceği öğrenildi.

KONGRELERE MİLLETVEKİLLERİ VE
TEŞKİLAT TAM KADRO KATILIYOR
Ak Parti’de devam eden ilçe kongrelerine başta Milletvekilleri olmak üzere il, ilçe teşkilatları tam kadro katılıyor. Bu doğrultuda; Partinin hafta sonu yapılacak Y. Bademli, Sütçüler, Uluborlu ve Keçiborlu kongrelerine; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Partinin Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Milletvekili Said Yüce, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, İl Başkanı Osman Zabun, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Partinin Belediye Başkanları, Partinin Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, parti yöneticileri ile birlikte çok sayıda partilinin katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.