AK Parti'de Koşanlar ve Kulis Yapanlar

Yerel seçimlere ilişkin kuşkusuz herkesin merakla beklediği iktidar partisinin hangi isimle seçim meydanlarına çıkacağı. AK Parti içerisinde yaşanan ateşli tartışmalarda şiddetini giderek artırıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2013 12:56
AK Parti'de Koşanlar ve Kulis Yapanlar

AK Parti’ye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Isparta’da AK Parti’nin iki milletvekili de bir isim üzerinde anlaşamadı. Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel Genel Merkeze farklı isimlerle ilgili önerilerde bulunuyor.ajans32

Öte yandan merkez de gerek sosyal medyayı kullanması açısından gerekse birebir ilişkileri ve ev-esnaf ziyaretleri ile dikkatleri üzerinde toplayan Doç. Dr. Suat Kolukırık’ın parti tabanında ilgi gördüğü ancak Genel Merkez’in parti tabanının sesine kulak verip vermeyeceği noktasında net bir görüşün olmadığına işaret ediliyor.

Son günlerde eski Belediye Başkanlarından Altan Raşit Civan’ın isminin telaffuz edilmesi de parti içerisindeki tartışmayı farklı bir mecraya çekti. Parti içerisinde bir grubun Altan Raşit Civan’ı kurtarıcı olarak görmesine partiye kuruluşundan bu yana emek veren Ispartalıların kısmi bir tepkisi de dikkat çekiyor.

Isparta’daki siyasi dengelerin hiçbir yerinde bulunmamakla suçladıkları Civan’ın tepeden aday gösterilmesi durumunda parti içerisinde çatlakların oluşabileceği kaygısı da gündeme getirilen görüşler arasında yer alıyor.

AK Parti’nin Isparta’da yaşayan, Ispartalıyla temas eden, vizyon sahibi bir isim üzerinde duracağına işaret eden kaynaklar; “Bu seçimde adı konuşulanlar dışında bir ismin aday gösterileceği kanaatinde değiliz. AK Parti’nin Isparta’da kaybetme lüksü yok. O nedenle Ispartalıya güven verecek bir isim aday gösterilecek” görüşünü savunuyor.ajans32

Görünen o ki; AK Parti’de yaşanan tartışma sahada çalışan isimlerle Genel Merkezde kulis yapan isimler arasında devam edecek. Hadi hayırlısı…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum