AK Parti’de Köse, MHP’de Artan

AK Parti’de Köse, MHP’de Artan

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2019 10:37
AK Parti’de Köse, MHP’de Artan

Beş yıllık yeni dönemine başlayan İl Genel Meclisinde, meclisi oluşturan dört partiden grubu bulunan iki partinin Grup Sözcüleri de belirlendi.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimler İl Genel Meclisini de yeniden belirledi. Bu doğrultuda; İl Genel Meclisinin 2019 – 2024 yılları arasını kapsayan ilk dönem toplantısı da önceki gün gerçekleştirildi. Saat 13.00’de kanun gereği meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla Isparta Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Artan başkanlığında toplanan mecliste daha sonra Meclis Başkanlığına meclise Ak Parti 1. Sıradan giren Meclis Üyesi Serkan Keskin seçildi ve Keskin makamına oturarak görevine başladı. İl Genel Meclisinin yeni Başkanı Keskin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

GRUPLARI ADINA
KONUŞMA YAPTILAR
İl Genel Meclisi yeni dönemde Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti ve CHP olmak üzere dört parti ile temsil edilecek. Ancak, mecliste Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere iki partinin grubu bulunuyor. Mecliste İYİ Parti 2, CHP ise 1 üye ile temsil edildiği için bu partilerin grupları bulunmuyor. Bu doğrultuda; İl Genel Meclisinde görev yapacak olan ve grubu bulunan iki partinin Meclisteki Grup Sözcüleri de belirlendi. Buna göre; Mecliste Ak Parti'nin Grup Sözcülüğünü Ak Parti eski Kadın Kolları Başkanı olan Sevim Köse, MHP’nin Grup Sözcülüğünü ise yine iki dönem önce İl Genel Meclisi üyesi olan Mustafa Artan yürütecek. Bu çerçevede Köse ve Artan meclisin önceki gün gerçekleştirilen ilk toplantısında parti grupları adına söz alarak görüş ve önerilerini sundular.

MECLİS DÖRT PARTİDEN OLUŞTU
Bilindiği gibi; Isparta İl Genel Meclisi'nde yeni dönemde 4 parti temsil ediliyor. Ak Parti Grubu'nun 26 üyesi, MHP'nin 5, İYİ Parti'nin 2 ve CHP’nin 1 üyesi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.