AK Parti'de Revizyon

Mevcut 3 Milletvekilinden sadece Süreyya Sadi Bilgiç listede yer aldı. Adaylığına kesin gözüyle bakılan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sait Dilek ile Haydar Kemal Kurt liste dışında kaldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2011 16:44
AK Parti'de Revizyon

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ' nin 12 Haziran’da yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiml’ne katılacak aday listesi kesinleşti.

Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilen listeye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdogan, mevcut 3 Milletvekilinden sadece Süreyya Sadi Bilgiç’le “yola devam” dedi.

2007 Genel Seçimlerle’nde Isparta 1. sıradan aday gösterilen Milletvekili Bilgiç, bu dönemde de liste başında yer aldı. AKP’nin 2. sırasında 2007 Seçimleri’nde listeye konmayan ancak Başbakan Erdoğan tarafından partide görev verilen 22. Dönem Milletvekili Av. Recep Özel yer alıyor.

AK Parti nin Kürt Açılımı, Romen Açılımı ve Alevi Açılımı gibi projelerine rapor hazırlayan SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Kolukırık listede 3. sırada yer aldı. 4. sırada ise teşkilat temayül yoklamasında 3. sırada çıkan Senirkent Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Pınar Topsakal yer aldı.

DİLEK VE KURT ÇİZİK YEDİ
AK Parti Genel Merkezinin dün Yüksek Seçim Kurulu’na sunduğu kesin olmayan aday listesinde, adaylığına kesin gözüyle bakılan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sait Dilek yer almadı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’le iş ortağı olan Haydar Kemal Kurt'da Dilek gibi listeye giremedi.

2007 seçimlerinde Mehmet Emin Bilgiç’in varlığı nedeniyle Istanbul’dan aday adaylığı
başvurusunda bulunan ancak Başbakan Erdoğan tarafından Ispartaya liste başı gönderilen İktisatçı Süreyya Sadi Bilgiç, yine 1. sıradan aday gösterildi.

ÖZEL’LE BİR DÖNEM ARADAN SONRA
AK Parti’nin partiye hizmete devam eden eski milletvekillerine bu dönem yer vereceğinin daha önceden açıklanması nedeniyle şans tanınan 22. Dönem Milletvekili Av. Recep Özel, beklendiği gibi listenin seçilmesi garanti sıralamasında yer buldu. 2007 Genel Seçimlerin' de devre dışı kaldıktan sonra Başbakan Erdoğan’a sitem yerine teşekkür eden ve geçen süreçte partinin Düzce Koordinatörü olarak görev yapan Av. Recep Özel, AK Parti’nin 2. sırasına konuldu.

10 Mart'ta SDÜ'deki görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olan Doç. Dr. Suat Kolukırık 3. sıraya konuldu. Kolukırık, AK Parti’nin Demokratik Açılım Projeleri’ne ışık tutan raporun hazırlayanlar içerisinde yer alıyordu. 4. sırada ise Senirkent Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden istifa eden Dr. Pınar Topsakal yer alıyor.

Saadet’te liste başı Abdülbaki Özyurt oldu
Saadet Partisi, 12 Haziran seçimlerine gireceği milletvekili aday listesini belirledi. Buna göre, 1. sırada İl Başkan Yardımcısı Abdulbaki Özyurt,  2. sırada 29 Mart 2009 seçimlerin Şarkikaraağaç Belediye Başkan Adayı Dinçer Demirezen, 3. sırada Harita Mühendisi Hüseyin Yıldızhan, 4. sırada ise Kimyager Adem Oflaz yer aldı.

Demokrat Parti 2. sırayı boş bıraktı
Demokrat Parti (DP) 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak Genel Seçim’de Milletvekili Adaylanndan 2’nci sırayı boş bıraktı. Yüksek Seçim Kurulu’na verilen listeye göre DP’nin
Isparta Milletvekili Aday sıralaması ise şöyle:
1. Halil İbrahim Uysal
2- Boş... (25 Nisan’a / kadar değerlendirilecek)
3. Gülay Dağlı
4- Fikret Sevinç

İşte seçime ilk kez Katılacak HAS Parti’nin Isparta Adayları
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Isparta Milletvekili Aday sıralamasını şu şekilde belirledi:
1- Faruk Algınkılıç
2- Zehra Ozakça
3. Ali Uysal
4- Nermin Maruku

İlk açıklayan BBP olmuştu
Büyük Birlik Partisi, Isparta Milletvekili Aday Listesi’ni 3 gün önceden kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu bağlamda Büyük Birlik Partisi’ne uzun yıllar İl Başkanı olarak hizmet eden Eczacı Erdoğan Yeşilyayla liste başı gösterildi. BBP’de Isparta Milletvekili sıralaması şu şekilde:
1. Erdoğan Yeşilyayla
2. Ayşeli Acar
3. Yusuf Atasagun
4. Yusuf Işık

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.