Ak Parti'de Temayül Heyecanı

AK Parti’de teşkilat temayül yoklaması yarın yapılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2015 12:08
Ak Parti'de Temayül Heyecanı

AK Parti’de milletvekilleri adaylarının nasıl belirlendiğine yönelik de bilgilendirme yapan Zabun, ‘’AK partiden milletvekilleri adaylıkları belirlenirkenbir süreç işletiliyor. Bu süreçlerden biri genel merkezimizin aday adayları üzerinde bir yoklaması. Diğeri milletimiz ne diyor onun yoklaması. Onun dışında da komisyonlar çerçevesinde aday adaylarımızı gerekli mülakat ve değerlendirmelerle nihai karar verilmek suretiyle milletimizin huzuruna getiriliyor. Bu süreçlerden bir tanesi teşkilat temayül yoklaması. 1 Mart Pazar günü SDÜ kongre merkezinde temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz. O yoklamada oy kullanacak olan teşkilat mensuplarımız var. Temayül 10.00’da başlayacak ve 16.00’ya kadar devam edecek. Bu kanaatlerimiz ortaya konulduktan sonra bir torbada genel merkeze göndereceğiz. Sonuçları kesinlikle paylaşmayacağız. Temayül yoklaması gerçekleştirilirken her ilçe için bir sandık koyacağız. Hangi ilçe ne söylüyor gibi düşünülmesin. İçleri açılmadan tüm ilçelerin oyları aynı torbada toplanacak. Ayrı ayrı konulmayacak’’ diye konuştu.

TEMAYÜLDE KİMLER OY KULLANACAK?
Diğer taraftan temayülde oy kullanacakları da açıklayan Zabun, ‘’İl yönetim kurulu üyelerimiz,il gençlik kolları, il kadın kolları, il demokrasi hakem kurulu, il disiplin kurulu, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe üyelerimiz, belde yönetim kurulu üyelerimiz, belde gençlik kolları ve kadın kolları yönetimlerimiz, belde belediye başkanlarımız, belde belediye meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, partimizde milletvekili üstlenmiş olan ama aday adayı olmayan milletvekillerimiz oy kullanacak.Bu yönetim kullarımızın sadece asil üyeleri oy kullanacak. Yedekler oy kullanmayacak. Hazurun listeleri genel merkez tarafından hazırlandı. Genel merkez temsilcimiz tarafından Isparta’ya gelecek ve kesinlikle müdahale edilmeyecek. Oy kullanacak olan teşkilat mensuplarının kimlik belgeleri yanlarında olmaları. Kimliği olmayan oy kullanamayacak’’ şekliden konuştu.

KİMLER TEMAYÜLE GİRMEYECEK
Bu arada temayül listesine mevcut milletvekillerininve daha önce milletvekilliği yapmış olan aday adaylarının girmeyeceğini ifade eden Zabun, ‘’Onların değerlendirmesi genel merkezdeki komisyonlar tarafından yapılacak. Herkes 1 oy kullanabilecek. Fazla kullanan ki geçerli olmayacak.

PROPAGANDA YASAK
Ayrıca kongre merkezinde oylamanın yapılacağı alanda aday adayları propaganda faaliyeti gerçekleştiremeyecek. Tanıtıcı faaliyet olmayacak’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum