AK Parti’de Yerel Yönetimler Zirvesi

AK Parti’de Yerel Yönetimler Zirvesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2020 13:16
AK Parti’de Yerel Yönetimler Zirvesi

Ak Parti Isparta Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Milletvekilinden ilçe başkanına, Gençlik Kollarından belediye başkanlarına kadar tüm teşkilat mensupları tam kadro katıldı.

2020 yılının ilk Ak Parti Isparta Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı önceki gün saat 17.00’de başladı ve saat 19.30’a kadar devam etti. Partinin İl Başkanlığının bulunduğu Belediye İşhanı 2. Katındaki Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Milletvekili ve YSK Ak Parti Temsilcisi Recep Özel, Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Başkanı Osman Zabun ve il yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak ve yönetimi, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve yönetimleri, Partinin Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe ve Belde Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

ZABUN; “TEŞKİLAT VE BELEDİYELEİMİZ
ÜZERİNDE HİZMETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”
Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı Osman Zabun yaptı. Zabun konuşmasında; “Ak Parti olarak bu zamana kadar önemli işlerin altına imza attık. Daha da hızımızı artırmak suretiyle Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bakanlıklarımızın üzerinden yerel anlamda belediyelerimizin üzerinde sürdürmekte kararlıyız” dedi.

GÖKGÖZ; “TÜRK ASKERİ
NEREDE İSE ORADA HUZUR VARDIR”
Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Uğur Gökgöz de konuşmasında; “Bugün mazlumların yanında duran Türkiye Cumhuriyeti ordusu hangi ülkede zulüm varsa orada huzuru sağlama için çalışıyor. Bugün 13 ülkede askerimiz var. Refah mutluluk adına ne varsa orada var. O gün eleştirenler bugün neden Libya’da işimiz var diyor. Sıcak bir coğrafyada yaşıyoruz. Ortadoğu ateş çemberi içerisinde. Oyun yeniden kurulmaya, kartlar yeniden karılmaya başladı. Bizlerde her şartta ve koşulda ülkemizin bekasını düşünmek zorundayız. Ülkemiz adına ne yapmak lazımsa yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda emin adımlarla yoluna devam eden Cumhurbaşkanımızın arkasında olacağız” dedi.

ÖZEL; “SEÇİLDİĞİNİZ
YERE SİYASETEN HAKİM OLUN”
Toplantıda daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Isparta Milletvekili ve YSK Ak Parti Temsilcisi Recep Özel de konuşmasında; “Bizim belediye başkanlarımız halka vermiş oldukları sözleri yerine getirme anlamında irade ortaya koyuyorlar. Teşekkür ediyorum. Projeleri taahhütleri başlamış ve bir noktaya getirmişlerdir. Çalışma içindeyiz. 5 yıl sonunda çok daha güzel noktaya getireceğinden şüphemiz yok. Seçildiğiniz yerde siyasete hakim olun. Olmazsanız atanmışlar siyasete hakim oluyorlar. Bir takım şikayetler bize geliyor o boşluğu şu dolduruyor, bu dolduruyor diye. Hesabını halka biz veriyorsak siyaseten orada biz hükümdar olmalıyız. Partimize siyasi getirisi nedir diye düşünmeliyiz” dedi.

BİLGİÇ; “TÜRKİYE, GÜNDEM
BELİRLEYİCİ BİR ÜLKE HALİNE GELDİ”
Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç de toplantıda yaptığı konuşmada; “Dünya’da başka bir ülke yoktur ki, herkese alçak, hain saldırılar karşısında bile hiçbir problem yaşamadan hayatını idame ettirsin. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyetidir. Ülkemiz 15 Temmuz alçak darbe girişiminin ertesi gün bile huzur içinde olan tek ülkedir.

Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Önümüzdeki sürece gerçek anlamda damgasını her alanda vuracak olan bir ülkedir. Bir ülke düşünün bir takım yaklaşımlarla vatandaşın zihnini bulandıran gezi olaylarında olduğu gibi ne istiyorsunuz denildiğinde yatırımları durdurun, otobanı, köprü yapımını, havalimanı inşaatını durdurun dediler. İşte bu projeler düşmanları korkuttuğu için Türkiye Cumhuriyeti geliştiği ve güçlendiği için hem ekonomik hem siyasi dengeleri değiştirdiği için dünyada söz sahibi ülke haline geldiği için üzerinde oyunlar oynanıyor. Türkiye’yi dışlayarak bir oyun kuramayacakları anladıkları bu ülkeye çelme takma çabası içeresinde oldular. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Tabiki bunu devamını sağlamak için de ülke olarak çok iyi bir şekilde çalışmak zorundayız” dedi.

BAŞDEĞİRMEN; “VERDİĞİMİZ SÖZLERİ
BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ”
Toplantıda son olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de göreve seçilmesinden bu yana geçen 9 aylık süreçte yaptıklarını anlattı. Başdeğirmen konuşmasında, “Bilindiği gibi şehrimizin önündeki en büyük sorun ve adeta yılan hikayesine dönmüş bir ITKM sorunu vardı. Biz göreve gelir gelmez ITKM konusunu görüştük ve bu konuda kayyum heyetinden yani TMSF’den çözüm istedik çok güzel yaklaşım gösterdiler. Bu konuda şuana kadar önemli bir yol kat ettik. O aylarda ITKM’de ilk olarak camiyi ibadete açtık ve ilk teravih namazını Kadir gecesinde kıldık ve camiyi bize teslim ettiler.
Allah’ın izniyle ITKM, TMSF tarafından bir sene içinde 1. Bölümünü 2.sene ikinci bölümünü bitirecekler. Önümüzdeki günlerde ekiplerini buraya getirerek çalışmaya başlıyorlar. ITKM’de çalışmalara başlaması konusunu % 90 seviyesinde çözmüş durumdayız.
Biz göreve geldiğimizde en çok sorular sorulardan birisi de sosyal konut meselesi idi. Bakın TOKİ evleri konusunda Isparta’da son 10 yılda bir tane dahi sosyal konut olmamış, yapılmamış. İnsanlarımız bunun ihtiyacını belirtti. Bu doğrultuda ilk etapta 300 konutun kura çekilişini yaptık. Aynı yerde 700 tane daha konut yapacağız. Böylece konut sayısını bin konuta çıkardık. Beş yılda 1500 konut da eski Gülkent Hastanesinin olduğu yere yapacağız. Böylece görev süremiz olan 5 yılda 2 bin 500 konutu yapmış olacağız. Konuyu Bakanımıza söyledik kabul etti. Ertesi günü işlemlere başlayarak eski Gülkent Hastanesinin olduğu alan olan 36 bin m2 arazinin tapusu bize gönderildi. Bizde aldık TOKİ’ye devrettik. Toplamda verdiğimiz söz 5 bin konuttur ve bu konutları yapacağız.
Geçtiğimiz hafta TOKİ Başkanıyla görüştük. Sosyal konut projemizi ilettik ve onaylandı. Haziran ayı gibi şantiye kurulacak. Sıvı atık tesisimiz konusunda. Bilindiği gibi koku sorununda başımız çok ağrıdı. Göreve gelir gelmez kapalı sisteme almak için çözdük 2 bin 200 metresini yaptık 3,5 milyon liralık malzemeyi aldıktan sonra Antalya yoluna kadar inmiş oluyoruz. Sıvı Atık Tesislerimiz yetersiz durumda. 460 bin nüfuslu bir şehre göre uygun olması için yeni bir tesis projesi hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz Aralık ayında projesi bitti yeni arıtma tesisimiz birkaç ay içerisinde ihaleye çıkacak.
Tren Garı’nın bulunduğu alanın Millet Bahçesi olması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Buranın Nisan ayında ihalesi yapılacak. Trafik sorununun çözümü için kavşaklarda düzenleme yaptık çok olumlu dönüşler aldık. Şehir Hastanesinin önündeki yaya geçidi şuanda kuruluyor. Millet Bahçesi onaylandı. Projesi başladı. 4. Ay gibi ihalesi yapılacak. TCDD araziyi TOKİ’ye ye devretti. Burası yapılıp bize teslim edilecek. Yol ortasında 5 ev vardı. Bunları ev sahiplerimizle konuşarak anlaşarak birlikte yıkımını sağladık. Trafik akışını hızlandırdık.
İstanbul Yolunun yükünü azaltma adına 2 ana arter yapacağız diye söz vermiştik. ITSO arkasından geçen 25’lik yol burayı yaptık. İkincisi de SDÜ ile Akkent arasında yani üniversiteden Akken’te giden yol yeni bir 25’lik yol çalışmalarımız başladı. İkinci kulvar için vermiş olduğumuz sözlerin % 80’ini tamamladık % 20’si kaldı. Burayı da kısa sürede şehrimize kazandıracağız. Ak partinin nasıl bir belediyecilik olduğunu Isparta halkına ve Türkiye’mize göstereceğiz” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti ve partililer arasında yapılan istişareler ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum