Ak Parti’de Yönetimin Yüzde 68’i Değişti

Ak Parti’de Yönetimin Yüzde 68’i Değişti

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2018 12:45
Ak Parti’de Yönetimin Yüzde 68’i Değişti

İl kongresini tamamlayan Ak Parti Isparta teşkilatı yönetim kurulunda 22, İl Disiplin Kurulunda 3, İl Hakem Kurulunda 2 ve Büyü Kongre Delegeleri listesinde 3 kişi olmak üzere toplam 30 kişi ‘Liste dışı’ kaldı. 

AK PARTİDE KONGRE SÜRECİ TAMAMLANDI 

Ak Parti’nin 6. Olağan İl Kongresi, geçtiğimiz Pazar günü Işıkkent Spor Salonunda Ak Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere AK Parti genel başkan yardımcıları, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Milletvekili Said Yüce, meclis üyeleri, belediye ve ilçe başkanları, partililer ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Böylece, Ak Parti Isparta teşkilatında 19 Ağustos’ta başlayan kongre süreci de il kongresiyle birlikte tamamlanmış oldu. 

AK PARTİ'DE YÖNETİMLERİN SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ 

Ak Parti'de Genel Merkez tarafından alınan bir kararla geçtiğimiz Temmuz ayında yani kongre süreci başlamadan önce il ve ilçe yönetim kurulu üye sayılarını yeniden belirlendi. Ak Parti Genel Merkezi’nin yaptığı bu düzenleme ile Nüfusu 10 bine kadar olan ilçelerde yönetim kurulu üye sayısı 15’ten 11’e, nüfusu 10 bin ile 50 bin arasında olan ilçelerde 20’den 15’e, nüfusu 50 bin ile 100 arasında olan ilçelerde 25’ten 20’ye, nüfusu 100 binden fazla olan ilçelerde ise yönetim kurulu sayısı 30’dan 25’e ve nüfusu 500 binin altında olan illerde ise yönetim kurulu 40’dan 30’a indirildi.

AK PARTİ ISPARTA İL YÖNETİM KURULU 40’DAN 30’A DÜŞÜRÜLDÜ 

Ak Parti Genel Merkezinin aldığı bu karar doğrultusunda Isparta İl yönetim kurulunun da üye sayısı da mecburi olarak 40’dan 30’a düştü. Doğal olarak yönetimde ve icrada olamayacak isimler oldu. Buna göre; 2015’te yapılan il kongresinde belirlenen 40 kişilik yönetim kurulu, 2018 il kongresinde 10 kişi azalarak 30’a indi. 

KURULLARDA TOPLAM 

11 KİŞİLİK AZALMA OLDU 

Genel Merkezin aldığı bu karar ile iki yıl önce yapılan yani 2015 yılında yapılan il kongresinde partinin yönetim kurulu, il disiplin kurulu, il demokrasi hakem kurulu ve büyük kongre delegeleri sayısı toplama 55 iken, bu sayı 2018 il kongresinde 11 kişi azalarak 44’e düşürüldü. Kurullarda en büyük düşüş 10 kişi ile yönetim kurulunda meydana geldi. Buna göre; 40 kişi olan Yönetim Kurulu 30’a, 7 kişi olan Büyük Kongre Delegeleri sayısı ise 6 kişiye düşürüldü. 5 kişi olan İl Disiplin Kurulu ile 3 kişiden oluşan İl Demokrasi Hakem Kurulunun üye sayılarında herhangi bir düşüş olmadı. 

PARTİNİN 44 KİŞİDEN OLUŞAN 4 AYRI KURULUNDA TOPLAM 30 İSİM DEĞİŞTİ 

 Ak Parti Isparta İl Kongresi ile seçilerek göreve gelen 30 kişilik Yönetim Kurulu, 5 kişilik İl Disiplin Kurulu, 3 kişilik İl Demokrasi Hakem Kurulu ve 6 kişilik Büyük Kongre Delegelerinde bir önceki yani 2015’te yapılan il kongresine göre önemli derecede değişiklik yapıldı. Buna göre; partinin 44 kişiden oluşan 4 ayrı kurulunda toplam 30 isim değişti. Böylece, yönetimler % 68,2 oranında değişikliğe uğramış oldu. 

YÖNETİM KURULUNDA 25 KİŞİ LİSTE DIŞI KALDI 

40 kişiden 30 kişiye düşülen Ak Parti İl Yönetim kurulunda geçtiğimiz gün yapılan il kongresinde 25 isim liste dışı kalırken, 15 kişi yerini korudu. Listeye 15 yeni isim girdi. Önceki kongrede yönetim Kurulu üyesi olan bazı isimlerin diğer kurullara kaydırıldığı gözenirken, bazıları ise yönetimin yedek sıralarında yer aldı. Buna göre; Ak Parti’nin son kongresinde bir önceki kongrede yer alan yönetim kurulundan; Abdullah Çobankaya, Abdullah Tola, Abdurrahman Akçil, Ali Önal, Ahdemir Tüzün, Aydın Mutlu, Bahar Kılıç, Bilal Türe, Burak Armağan, Buğra Öztürk, Emine Tuğba Yıldırım, Ersan Sarıca, Gökhan Emiştekin, Günay Bağırsakçı, Hasan Avcu, Hatice Seher Sağdıç, Mehmet Ali Erdoğan, Mehmet Güneştepe, Mehmet Kılıç, Mehmet Şatana, Mustafa Dal, Sebahattin Otru, Selma Küçükköse, Sevim Köse, Sibel Köse Yeşilot ve Ali Sapan liste dışı kalırken; Dilek Gündüz, Furkan Cem Er, Hacer Küçükyumru, Hatice Çakır, Huriye Kutlu, Mehmet Yavuz, Mustafa Emrem, Mustafa Serhat Küçükcoşkun, Salih Kurt, Selim Karakuş, Serkan Keskin, Süleyman Şallı ve Veli İzci yönetim kurulu üyeliklerine devam ediyor. 

BAZI KİŞİLERİN YERLERİN DEĞİŞTİ 

Öte yandan, Ak Parti’nin son kongresinde bir önceki kongrede yönetim kurulunda yer almasına rağmen bazı kişilerin yerleri değiştirildi. Buna göre; liste dışı kalan isimlerden Abdullah Çobankaya yönetim yedek 10. Sırasında, Hasan Avcu İl Disiplin Kurulu 1. Yedek sırasında, Mehmet Ali Erdoğan yönetim kurulu 2. Yedek sırasında, Mehmet Güneştepe Yönetim Kurulu 4. Sırasında, Mustafa Dal İl Disiplin Kurulu asil üyeliğinde, Sebahattin Otru İl Disiplin Kurulu asil üyeliğinde ve geçtiğimiz günlerde partinin Kadın Kolları Başkanlığına getirilen Sevim Köse ise Büyük Kongre Delegesi oldular. 

HASAN BALAMANIN OĞLU YÖNETİM YEDEK LİSTESİNDE 

Ak Parti’den 2004 – 2009 Yılları arasında Isparta Belediye Başkanlığı yapan ve 10 Nisan 2016 tarihinde Eğirdir yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hasan Balaman’ın oğlu Ömer Faruk Balaman ise İl Yönetim Kurulunun 7. Yedek sırasında yer aldı. 

İL DİSİPLİN KURULUNDA ÜÇ YENİ İSİM 

Partinin İl Disiplin Kurulunda ise; Kamil İnci ve Yaşar Özyiğit Kuruldaki yerlerini korurken, Kamil Bayındır ise İl Disiplin Kurulundan İl Demokrasi ve Hakem Kuruluna kaydırıldı. Mustafa Özen ile Mustafa Kaya ise liste dışı kaldılar. Bu kurula yeni giren isimler ise Mehmet Ali Şenol, Mustafa Dal ve Sebahattin Otru oldu.  

İL DEMOKRASİ VE HAKEM KURULUNDA 2 DEĞİŞİKLİK 

Partinin İl Demokrasi ve Hakem Kurulu İsmail Hakkı Kahraman yerinde kalırken, İsmail Tanışman ve İbrahim Sami Aygün liste dışı kaldı. Onların yerine ise Kamil Bayındır ve Mustafa Özen isimleri geldi. 

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİNDE SAYI DÜŞTÜ 

Partinin 2015 yılında yapılan kongresinde 7 kişi olan Büyük Kongre delegesi sayısı bu kongrede parti genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda 1 kişi eksilerek 6’ya düştü. Buna göre; Büyük Kongre Delegelerinde İl Başkanı Osman Zabun’nun dışında, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak ve Yalvaç İlçe Başkanı Hayri Uyar yer aldı. 

Bir önceki kongrede diğer bir deyişle 2015’te yapılan kongrede Büyük Kongre Delegeleri listesinde yer alan ve son kongrede yönetim kurulu üyeliğinde ismi bulunan Gülsüm Tunçbilek ve Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ın liste dışı kaldığı gözlenirken, Veli Gök’ün ise sayı eksilmesinden dolayı asil listeden yedek 1. Sıraya konulduğu dikkat çekti. 

AK PARTİ YÖNETİMİNDE KİM NE İŞ YAPIYOR? 

Peki tüm bu gelişmelerin ardından, Ak Parti’nin 31 Aralık 2017 tarihinde yapılan 6. Olağan kongresinde 30 kişilik yönetime seçilen kişiler ne iş yapıyor. İşte yönetim kurulu üyelerinin bazılarının meslekleri. 

Osman Zabun – Avukat 

Abdullah Kankaya –  SDÜ Ziraat Fakültesinden Emekli Yard. Doç. Dr. – Akademisyen 

Cengiz Korkmaz – Beşler Kuruyemiş Sahibi 

Gülsüm Tunçbilek – Kadın Kolları eski Başkanı 

Hacer Küçükyumlu – Kadın Kolları Yönetiminde

Hatice Çakır – Belediye eski Meclis Üyesi 

Hüseyin Açıkalın – Kebapçı Kadir İşletmecisi

Mehmet Yavuz – Esnaf  

Mehmet Yücedağ – Ser-Tur Yönetim Kurulu Başkanı

Mustafa Emrem – Esnaf

Mustafa Tutar – Elektrik – Elektronik Mühendisi - Aksu Enerji’de Genel Müdür

Nazmi Esen – Esnaf

Okay Kahraman – Matematik Öğretmeni

Ramazan İrfan Özkutlu – Esnaf

Salih Kurt – Esnafi 

Serkan Keskin – Muhasebeci 

Veli İzci – Emekli

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum