AK Parti’den İşçi Emeklileri Derneğine Ziyaret

AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş ve partililer, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret etti. Emeklilerinin sorunlarını dinleyen Uzaktaş’a, dernek başkanı tarafından emeklilerin yerel yönetimden beklentileri dosya halinde sunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2014 14:28
AK Parti’den İşçi Emeklileri Derneğine Ziyaret

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, işçi emeklilerine hak ettikleri değerin verilmediğini belirterek, memur emeklilerinin aldığı gibi seyyanen zam istediklerini söyledi. AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş da konuşmasında, belediye başkanlığına layık görülmeleri halinde isteklerin yapabildiği kadarını yapabileceğini belirterek, “Ben yapamayacağım hiçbir şeye söz vermedim. Yapabilirim dediğim zaman da o işin sözünü veririm” dedi.

VERDİKLERİ ZAMMI 5 KAT GERİ ALIYORLAR
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, yılbaşında işçi emeklilerinin aldığı yüzde 3’lük zammın emekli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek, verilen zammı 5 kat olarak geri aldıklarını söyledi.

Başkan Ersal, “Türkiye’de 10 milyon, Isparta’da ise 71 bin ve İşçi Emeklileri Derneği’mize kayıtlı 9 bin 150 kişi vardır. Biz emekliler 30 yıl boyunca devletin her kademesinde görev aldık. Ama emekli olduktan sonra istediğimiz değeri çok fazla göremedik. Emekliler emekli olduklarına pişman oldular. Her zaman söylediğimiz gibi emekliler açlık sınırında yaşamlarını sürdürüyor. Devlet tarafından verilen yüzde 3’lük bir zam var. Bu yüzde 3’lük zam emekli vatandaşların maaşlarına 30 TL yansıtıyor. Bu verilen 30 TL’lik zammı da geri alıyorlar. Doğal gaza, elektriğe yapılan zamlarla verilen zammın 5 katı olarak geri alınıyor” dedi.



SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, işçi emeklilerine verilen zamların yüzde olarak hesaplandığını belirterek, işçi emeklilerinin de memur emeklileri gibi seyyanen zam almalarının gerektiğini söyledi.
Başkan Ersal, “Bizim işçi emeklileri olarak belirli isteklerimiz var. Bu isteklerimizi hazırladığımız dosya ile size sunmak istiyorum. İşçi emeklilerinin en önemli isteği, memur emeklilerine verilen seyyanen zamdır. Biz artık yüzde üzerinden zam istemiyoruz. Yılbaşında işçi emeklilerine verilen zam dediğim gibi 30 TL. Ama memur emeklileri seyyanen zam aldıkları için 146 TL net zam alıyorlar. Bizim bu isteklerimizi size söylememizdeki amacımız isteklerimizi Ankara’ya, Milletvekillerimize iletmeniz. Biz bunu istiyoruz” dedi.

BAŞKAN OLURSANIZ İSTEKLERİMİZ OLACAK
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş’ın Belediye Başkanı olması taktirde isteklerinin olacağını belirterek, belli başlı isteklerini sıraladı.

Başkan Ersal, “Isparta Belediye Başkanı olursanız, biz işçi emeklileri olarak belediyemizden isteklerimiz olacak. En başta halk otobüslerine 65 yaş ve üzeri emekli vatandaşlarımızın ücretsiz olarak seyahat etmesi. Bazı illerde 65 yaş ve üzeri emekli vatandaşlar halk otobüslerini ücretsiz olarak kullanabiliyorlar. Isparta’da da neden bu uygulama olmasın. Bir de bildiğiniz üzere emeklilerimizin aldıkları maaş ve zam belli. Biz taleplerimiz doğrultusunda su da indirim istiyoruz. Emekli vatandaşların okuyan çocukları, torunları var. O çocuklara da burs imkanı istiyoruz” diye konuştu.

SEÇİLDİKTEN SONRA UĞRAMAYAN BAŞKAN İSTEMİYORUZ
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal, belediye başkanlığına kim gelirse gelsin emekli vatandaşların isteklerini yerine getirmelerini belirterek, sonradan bir daha emekli vatandaşları hatırlamayacak bir başkan istemediklerini söyledi.

Başkan Ersal, “Biz işçi emeklileri olarak emeklinin arkasında olacak, emeklinin gözü kulağı olacak bir adayın arkasında durmak istiyoruz. seçim öncesi derneğimize gelip şunu yapacağım, bunu yapacağım deyip de seçildikten sonra bir daha uğramayan başkan istemiyoruz” şeklinde konuştu.

LAYIK GÖRÜLÜRSEK İSTEKLERİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, emeklilerin bu taleplerine saygı duyduğunu belirterek, Isparta halkının belediye başkanlığına taktir etmesi halinde yapılabilecek her şeyin yapılacağını söyledi.

Başkan Adayı Uzaktaş, “Ben öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Başkanımızın ve emekli vatandaşların bu isteklerine saygı duyuyorum. Eğer Isparta halkı bizi belediye başkanlığına layık görürse, emekli vatandaşlar için elimden geleni yapacağım. Ama şimdi size şimdiden söyleyeyim. Ben yapamayacağım hiçbir şeye söz vermedim. Hem siyasi hayatımda hem de ticari hayatım söz verdiğim her şeyi yaptım. Dediğim gibi 30 mart yerel seçimlerinde halkımız bizi layık görürse projelerimiz olacak. Bunları hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum