Ak Partili Heyetten Sanayicilere Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta Milletvekili Recep Özel, AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve yönetim kurulu üyeleri geçen akşam Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (IGSİAD) ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2012 13:15
Ak Partili Heyetten Sanayicilere Ziyaret

IGSİAD Başkanı Oğuzhan Tortop, ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Geçtiğimiz dönem Antalya’da federasyonumuz oldu. Antalya, Alanya, Antalya Organize İşadamları Derneği İşkadınları Derneği, Manavgat İşadamları Derneği, Burdur ve Isparta bölgesini kapsayan yatırımlarla ilgili çalışmalarımız oldu” dedi.

YÖNETİM KURULUNDA TORTOP’DA VAR
‘Geçtiğimiz dönemlerde bir takım ziyaretlerde bulunduk’ diyen Başkan Tortop, kendisinin de bulunduğu yönetim kurulu ile Isparta’da da ziyaretler gerçekleştireceklerini aktardı. Tortop, “İşadamlarını bir araya getirip oluşum noktasında faydalı işler yapılacağını düşünüyoruz. Gerçekten önemli işadamlarımızın temsil ettiği bir güçtür. KONFED 13 bin iş vereni temsil eden bir kuruluş. IGSİAD olarak yaptığımız ilk işlerden birisi, federasyon çatısı altında toplanıp, daha faydalı işlere imza atmak” şeklinde konuştu.

SON 10 YILDIR STK’LAR SOSYALLEŞTİ
Sivil Toplum Kuruluşu olmanın belli bir duyarlılık göstermek zorunluluğunu beraberinde getirdiğini ifade eden Başkan Tortop, son 10 yıldır STK’lara verilen kıymetin arttığına da değindi. Tortop, “Açıkçası başbakanımızın bu konudaki bakış açısını atlamak lazım, çünkü önemli bir konu. STK’lar bu dönemde önem kazanıp sosyal oldular. Daha önceki dönemlerde STK’ların bu kadar sosyal olduklarını hatırlamıyorum” dedi.

ORTAK AKIL ÖNEMLİ
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise yaptığı konuşmasında bundan önceki dönemlerde işadamlarının sivil toplum kuruluşu olarak zayıf olduklarına değindi. Özel, “Biz ortak akılla hareket geçirebilmek için yani bu tür yerlerle istişareli bir siyaset oluşturmak, yapılacak olan bir işte birlikte karar vererek bu işin daha çabuk neticelendirilebileceğine inanıyoruz” dedi.

FİKİRLER SADECE ORTAYA ATILIYOR
Isparta’daki en büyük sorununun istişare edilmeden ortaya fikir atılması olduğunu söyleyen Özel, “Bir kişi bir fikri istişare etmeden ortaya atıyor, daha sonra biri yaptıracağım diğeri ise yaptırmayacağım diye konuşurken işin üzerinden 6-7 ay geçiyor. Yani işin yapılma süresi uzadıkça uzuyor. Özel İdare ile ilgili konu Isparta’nın 7 yıldan beri kamburu. Bir fikir atıldı, şunu yapalım bunu yapalım derken 7 yıl geçmiş. Bu bizim için çok iyi bir örnek” diye konuştu.

İSTİŞARE EDİLMEMİŞ
Milletvekili Özel, İl Genel Meclisi üyeleri’nin İl Özel İdaresi eski binasının yerine otel yapılması kararını da tek başlarına almasını eleştirdi. Özel, “Belediye Başkanlığı veya başka bir yer ile istişare edilmemiş. Her kurumla istişare edilerek bu karar çıkmış olsaydı daha iyi sonuçlar elde edilebilirdi” dedi.

ISPARTA’YI ISPARTALI KURTARACAK
‘Isparta’yı Ispartalı kurtaracak’ diyen Milletvekili Özel, 2Kimse dışarıdan gelip Isparta’ya yatırım yapacak diye bir şey yok. Teşvikti, şuydu buydu, Isparta’nın üzerinde kara bulut dolaştırıp bizim de motivasyonumuzu bozuyorlar. Birbirimize pozitif enerji vereceğimiz yerde bunun aksini yapıyoruz. 42 bazda sektörel teşvik aldık. Türkiye ihracat rakamlarında gerilerken Isparta ihracat rakamlarını artırıyor” şeklinde konuştu.

UZAKTAŞ BİLGİ VE BİRİKMLERİNİ AKTARDI
Sanayici olan, AK Parti Isparta İl Başkanı Nuri Uzaktaş ise, genç sanayicilere bilgi ve birikimlerini aktardı. Genç beyinlere ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Uzaktaş, özellikle Sivil toplum kuruluşlarının hizmet noktasında önemli rolü olduğuna değindi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.