Ak Parti’li Üyeler Meclisi Terk Etti

Ak Parti’li Üyeler Meclisi Terk Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2020 00:28
Ak Parti’li Üyeler Meclisi Terk Etti

Yalvaç Belediye Meclisi’nin bugün akşam yapılan Ekim ayı olağan toplantısına muhalefetin protestosu damga vurdu.

Alınan bilgiye göre, bugün akşam Yalvaç Belediye Meclisi toplantı salonundaki toplantıya İyi Partili iki üye katılmazken, Ak Partili beş üye de başkanı protesto ederek toplantıyı terk ettiler.

Muhalefet meclis üyeleri protestolarına gerekçe olarak, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’nün Yalvaç’ın önemli sorunlarıyla ilgili herhangi bir adım atmaması, Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Özer’in TOKİ ve beraber çalışma çağrılarını yanıtsız bırakması ve ilçenin pek çok sorunu varken Ekim ayı toplantısında göstermelik iki maddeyle toplanılmasını gerekçe gösterdiler.

Ak Partili üyeler adına bir konuşma yapan Hasan Ellidirhem, mecliste gündeme gelen konuların Yalvaç’ın asli sorunları olmadığını vurgulayarak, “Yalvaç’ımızın TOKİ gibi, OSB gibi, hastane binasının arsası gibi, pek çok önemli sorunu dururken, göstermelik maddelerle meclisi hiçe sayan anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu önemli konularda başkan adım atmadan, muhalefet üyeleri olarak meclise katılmayacağız.” dediği kaydedildi.

Meclisi terk eden Ak Partili üyelerin hafta içi bir önergeyle başkanı ve meclisi aktif hale getirmeye zorlayacakları kaydedildi.

Diğer yandan, İyi Partili üyelerin de Ak Partili üyelerle ortak hareket ettikleri ve eleştirilere katıldıkları öğrenildi.

Özyalvaç Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.