Ak Partililerden Performans Planı’na Red

Ak Partililerden Performans Planı’na Red

Yayınlanma:
Ak Partililerden Performans Planı’na Red

Isparta Belediyesi’nin 2018 Performans Programı’na Ak Partili meclis üyeleri red oyu verdi. Ancak, program MHP’li meclis üyelerinin oyları ve oy çokluğu ile meclisten geçti.

Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları geçtiğimiz Cuma günü sona erdi. İlki geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının gündeminde Isparta Belediye Başkanlığının 2018 Yılı Performans Programı konusu da yer aldı.

KOMİSYON MECLİSE
RAPOR SUNDU
Ekim ayı ilk toplantısında gündemin 6. Maddesinde bulunan ve ilk toplantıda oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2018 Yılı Performans Programının görüşülmesi konusu meclisin Cuma günü yapılan Ekim ayı son toplantısında detaylı olarak ele alınarak karara bağlandı. Bu konuda, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından mecliste okundu. Söz konusu raporda; “5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin ‘a’ bendinde Performans Programı stratejik planlarda bütçeler arasında daha güçlü bir bağ kurulmasını sağlayan araçlardır. Bu kapsamda, Performans Programlarda yer alan amaç ve hedeflere ilişkin yıllık hedefler, söz konusu hedefleri gerçekleştirmek üzere belirlenen faaliyet projeler ve kaynak ihtiyacı yer almaktadır.

KOMİSYON; “UYGUN
BULUNMUŞTUR”
Isparta Belediyesinin 2018 yılında birimlerin çalışma programları ve faaliyetlerinin performans ölçümleri ‘Performans Programı’ adı altında hazırlanmıştır. Stratejik plana uygun olarak hazırlanan performans programı meclisimize sunulmuş olup, yapılan çalışmalar sonucunda 2018 yılı Performans Programı komisyonumuzca uygun bulunmuştur.

AK PARTİLİLER PERFORMANS
PLANINA RED OYU KULLANDI
Komisyon raporunun okunmasının ardından Isparta Belediyesi’nin önümüzdeki yıl neler yapacağını içeren 2018 yılı performans programını Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın meclis üyelerinin onayına sundu. Rapor, Ak partili üyelerin red, MHP’li üyelerin kabul oyuyla oy çokluğu ile meclisten geçti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum