AK Parti’nin ‘Yerel Yöneticileri’ Buluştu

AK Parti’nin ‘Yerel Yöneticileri’ Buluştu

Yayınlanma:
AK Parti’nin ‘Yerel Yöneticileri’ Buluştu

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen ve Antalya Teşkilatının ev sahipliğini yaptığı yerel yönetimler Akdeniz Bölge toplantısı 6 ve 7 Nisan'da gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Isparta Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Emrem başkanlığında İl Genel Meclisi başkanı ve Isparta ilçe ve belde belediye başkanları tam kadro katılım sağladı.

 

Toplantının tecrübe paylaşımı bölümünde Büyükkabaca Beldesi Belediye Başkanı Sayın Ali İhsan Temurçin başarı hikayesini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Temurçin, belediye vatandaş işbirliği ile dağlık bir bölgeyi nasıl elma ağaçları ile donatarak hem emekçiye hem de belediyeye büyük bir kazanç kaynağı haline getirdiklerini anlattı. Vatandaşın yetiştirdiği ve belediyenin hasılatın yüzde 15'i ne ortak olduğu Bu proje ile bu sene belediye kasasına 510 bin TL girdi sağladıklarını ifade eden Temurçin, mahsulün bir kısmının da ihracata gittiğinin altını çizdi. Benzer şekilde belediyenin yılda 280 kW lık GES (güneş enerjisi santrali) yatırımı ile bu sene belediyeye 270 bin TL ekonomik girdi sağlandığını anlattı.

 

Isparta adına bir diğer tecrübe paylaşımını gerçekleştiren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Isparta İl Özel İdaresi ile birlikte 2017 yılında, sıcak asfalt yol yapımında Isparta'nın 214 km ile açık ara Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir anektodunu aktardı. Kaybedilen belediye seçiminden sonra Cumhurbaşkanı'nın kendisini siyaset akademilerinde ders vermekle görevlendirildiğini öğrenince; "Seçim kaybetmiş bir belediye başkanına bu görevi neden verdiğini merak ettim. Nedenini sorduğumda Sayın Cumhurbaşkanı'nın "Menderes bir kere seçim kazandı bir kere de kaybetti. Şimdi Akademi de nelerin seçim kazandırdığını nelerin de seçim kaybettirdiğini anlatsın." diye açıkladığını öğrendim." dedi.

 

Antalya Belediyesi'ne yönelen yoğun iş talebi Karşısında bir "İstihdam Ofisi" kurduklarını beyan eden Menderes, 25 bin kişinin talebi ile karşılaştıklarını bunlardan 10 bininin belediye dışında çalışmak istemediklerini, kalan 15 bin kişinin yüzde 87'sine özel sektörde istihdam olanağı sağlandığını sözlerine ekledi.

 

Toplantının 2. oturumunda AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı sayın Erol Kaya basın mensupları ve belediye başkanlarına hitap etti. Kaya, belediyecilikte fiziksel Kalkınma döneminin bittiğini, sosyal belediyecilikte de bir hayli yol alındığını, yeni dönem AK Parti belediyeciliğinde artık insanları "balık tutar" Hale getirmenin hedefleneceğini duyurdu. Belediye başkanlarından vatandaşı destekleyici ve ön açıcı bir çalışma modelini benimsemelerini istedi.

 

Toplantı sonrası Yerel basını bilgilendiren AK Parti Isparta yerel yönetimler Başkanı Mustafa Emrem, bir değerlendirme konuşması yaptı. Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı, 7 ilçe belediye başkanı ve 5 belde belediye başkanı ile tam kadro katıldıklarını belirten Emrem, AK Parti teşkilatlarının birlikte çalışma ve disiplin yönüne vurgu yaptı. 2019 yerel seçimlerinde hedeflerinin merkez dahil 13 ilçe belediyesi ve 9 belde belediyesi de dahil olmak üzere, ilin tamamını AK Parti'nin tartışmasız üstün belediyecilik anlayışıyla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.