Akademik Ortamda ‘Sanatı Sevdirmek’

Milli Eğitim Müdürlüğü ve SDÜ’nün imzaladığı protokol gereği 9 okuldan 36 öğrenci katılımıyla Güzel Sanatlar Fakültesinde, “Sanatı Sevdirmek” isimli organizasyon düzenlendi.

Yayınlanma:
Akademik Ortamda ‘Sanatı Sevdirmek’

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile yapmış olduğu protokol anlaşmasıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında düzenlenen Birinci Bölge Okullarının, “Sanatı Sevdirmek” isimli etkinliği, 9 okuldan 36 öğrenci katılımıyla Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleşti. Ortaokul bünyesinde eğitim alan öğrenciler, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi atölyelerinde uygulama dersi aldı.

IYAŞ Selçuklu Ortaokulu ile Mustafa Şener Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmenleri Aylin Özkartal ve Nurhan Çınar Koordinatörlüğünde geçtiğimiz günlerde startı verilen etkinlikte, akademik ortamda eğitim alan öğrenciler, birbirinden farklı sanat eserlerine imza attı.

Öğrencilerin içerisinde barındırdıkları hayallerini, duygularını ve düşüncelerini bu etkinlikte dile getireceklerini ifade eden Koordinatör Öğretmenler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında böyle bir başarıya imza attıkları için mutlu olduklarını ilettiler.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Güzel Sanatlar Fakültesi ile yapmış olduğu anlaşma sonucunda sanatı öğrencilere sevdirmek, her yönden düşüncelerini geliştirmek maksadı etkinlik düzenlediklerini ifade eden IYAŞ Selçuklu Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Aylin Özkartal, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi atölyelerine öğrencilerini getirerek, akademik eğitim almalarını sağladıklarını dile getirdi.

Gün boyunca Ebru, resim ve tekstil atölyelerinde, çeşitli etkinlikler yaparak, 23 Nisan haftasında güzel bir başarıya imza attıklarını söyleyen Özkartal, “Birinci bölge okullarından 9 öğrenci olmak üzere, toplamda 36 öğrencimiz var. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğimiz, Türkiye genelinde öncü olmayı hak eden bir çalışmadır.

MEB ile Üniversiteler arası anlaşmaların, tüm şehirlerde de yapılması gerekiyor. Neden? Çünkü öğrencilerimizin akademik yönden gelişmesinde fayda var. Öğrencilerin, kendi okullarında standart bir ders halinde eğitim almaktan kurtulup, sanatı yerinde yaşamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Güzel Sanatların ve Görsel Sanatların insana vermiş olduğu farklılığı göz önüne seren etkinlikte, eğitim alan öğrenciler uygulamalarda doyasıya eğlendi. Çocukların, düşünce karmaşasına girmeden hobi olarak değerlendirmelerini isteyen Görsel Sanatlar Öğretmeni Aylin Özkartal, “Meslek seçimi dışında öğrencilerimizin mutlu olmalarına da olanak sağlamak görevimizdir” dedi.

Öte yandan 9 farklı okulun Görsel Sanatlar Öğretmenlerinin ortak kararı ile “Sanatı Sevdirmek” isimli etkinliklerinde emeği bulunan herkese teşekkürlerini ileten Mustafa Şener Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurhan Çınar, “Güzel Sanatlar Fakültesinde 4 farklı atölyede öğrencilerimize akademik eğitim vermeyi planladık. Faydalı olduğunu gördük. Etkinlik sonunda ortaya konan sanat eserlerini, sergi açarak tüm Isparta halkına tanıtmak istiyoruz. Diliyoruz ki diğer eğitim bölgeleri de aynı hassasiyeti gösterirler” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum