Akaryakıtta Vergi Kalkıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Kültür Vergisi'ni kaldıracaklarını belirterek, "Meclis'te gündeme getirilen talepleri de dikkate alarak hazırladığımız kararnameyi, Başbakanlığa gönderdik'' dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2012 15:47
Akaryakıtta Vergi Kalkıyor

Maliye Bakanı Şimşek, benzinden alınan Kültür Vergisi'nin kaldırılacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Kültür Vergisi'ni kaldıracaklarını belirterek, "Meclis'te gündeme getirilen talepleri de dikkate alarak hazırladığımız kararnameyi, Başbakanlığa gönderdik'' dedi. Şimşek, son kararı Bakanlar Kurulu'nun vereceğini belirtti.

LİTRE BAŞINA 1.5 KURUŞ KÜLTÜR VERGİSİ
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın giderlerini karşılamak için 2008 yılında litre başına benzinde 1.5 kuruş, mazotta da 1 kuruşluk 'Kültür Vergisi' konulmuştu. ÖTV artışı neticesinde tahsil edilen toplam tutar 22.4 milyon TL oldu.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN 1 MAYIS MESAJI
Bu arada Şimşek, Twitter hesabından 1 Mayıs'a yönelik mesajlar verdi. Şimşek, "Kötü niyetli odakların yıllarca emelleri uğruna sömürdükleri 1 Mayıs'ı artık gerçek manada bayram olarak kutluyor olmamız ne güzel" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.