Akdeniz Bölgesi Elektriği Özelleştirildi

Kasım 2012'de ihale yoluyla özelleştirilen Akdeniz Elektrik Dağıtım'ın (EDAŞ) ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) devri tamamlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2013 16:32
Akdeniz Bölgesi Elektriği Özelleştirildi

 İhaleyi 2.5 milyar dolarla kazanan Cengiz-Limak-Kolin Ortak Girişim Grubu (OGG) bu devirle elektrik dağıtımında dört bölgeye ulaştı. Türkiye'de toplam 21 bölgeden 15'inin özel sektöre devri tamamlanırken, 6'sının da önümüzdeki 2-3 ay içinde devredilmesi öngörülüyor. Törende konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Kamu hisse devri diyoruz çünkü burada bir varlık satışı olmayacak. Kamu ise denetleme görevini sürdürecek" dedi. Yıldız, 21 dağıtım şirketinin tamamının haziran ya da temmuzda özel sektöre devredileceğini de ifade etti.

450 MİLYON YATIRDIK
Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Uludağ ve Çamlıbel EDAŞ'ları devraldıkları 2010'dan bu yana 450 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını ifade etti. Özdemir, dört bölgede toplam 500 milyon TL'lik yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.