Akdeniz Bölgesi'in İncisi 'DAVRAZ'

''Akdeniz Bölgesi'nin incisi'' olarak nitelendirilen Davraz Karlı Yayla Kayak Merkezi, haftanın 7 günü kayak sevenleri ağırlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2011 12:22
Akdeniz Bölgesi'in İncisi 'DAVRAZ'

''Akdeniz Bölgesi'nin incisi'' olarak nitelendirilen Davraz Karlı Yayla Kayak Merkezi, haftanın 7 günü kayak sevenleri ağırlıyor.

Kar kalınlığının, birinci telesiyejde 50, ikinci telesiyejde de 130 santimetreye ulaştığı Davraz, amatör ve profesyonel pistleriyle her kategorideki kayakçıya hitap ediyor. Eğirdir Gölü manzarasıyla kayak keyfi sunan Davraz, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi konumunda.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri de sınav stresini Davraz Kayak Merkezi'nde kayarak atıyor.

SDÜ Kayak Kulübü Başkanı Cem Tüter, yaptığı açıklamada, kulübe üye olan 80 öğrenciyle birlikte haftanın üç günü Davraz'a kayağa geldiklerini söyledi. Öğrencilere uygulamalı kayak eğitimi verdiklerini belirten Tüter, bembeyaz bir örtünün üzerinde kaymanın zor ama bir o kadar da eğlenceli olduğunu kaydetti. Kayak sporunu geniş kitlelere yaymayı amaçladıklarını dile getiren Tüter, ''Kulübümüze üye olan öğrenciler hem kaymayı öğreniyor hem de burada yeni dostluklar kuruyor'' dedi.

Amaçlarının öğrencilere kayak sporunu sevdirmek olduğunu ifade eden Kazaz, bunun yanı sıra başarılı gördükleri öğrencileri kayak yarışmalarına yönlendirdiklerini kaydetti. Bursa, Erzurum ve Elazığ'da yapılan üniversiteler arası kış sporları müsabakalarında SDÜ'lü öğrencilerin de yarıştığını belirten Kazaz, elde edilen derecelerin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.