Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Başlıyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi'nin (AKGİM) bu yıl 5'incisini düzenlediği Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi, 16 Mart’ta Antalya ANFAŞ Expo Center’da başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2012 14:22
Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Başlıyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi'nin (AKGİM) bu yıl 5'incisini düzenlediği Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi, 16 Mart’ta Antalya ANFAŞ Expo Center’da başlıyor.

Amaçları arasında ‘yatırım ile istihdamı artırmak’ ve ‘yerelden kalkınmayı sağlamak’ bulunan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ana partner olarak destek verdiği Antalya, Isparta ve Burdur illerinin tamamını kapsayacak şekilde genişletilen zirve, üç gün sürecek.  Kalkınma ajansı ile üniversitelerin işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan ve bu yıl ‘girişimcilik’ temasının eklenmesiyle içeriğin daha da zenginleşecek zirve, geçen yıl Antalya ve Bucak’ta gerçekleştirilerek 8 bin yeni istihdamın oluşmasını sağlamıştı.

“İşin yoksa gel” sloganıyla yola çıkan, iş arayan herkese iş bulmak ve girişimcileri doğru yerlere yönlendirebilmek amacıyla 5’incisi düzenlenen iş fırsatları zirvesi, geçen yıllardan farklı olarak iş arayan adaylara uygun iş fırsatları sunmanın yanısıra kendi işini kurmak isteyen girişimcileri de bayilik fırsatlarıyla buluşturacak. Türkiye’nin ilk interaktif iş fırsatları fuarı olma özelliğini taşıyan zirveyle Türkiye ve dolayısıyla Akdeniz Bölge ekonomisinin öncelikli sorunlarından, istihdama katkı sağlarken girişimciliğin gelişmesine katkı sağlamak hedefleniyor.

Program çerçevesinde farklı sektörlerden firmalar konuk edilerek öğrenciler, mezunlar ve Akdeniz bölgesinde iş arayan adaylar biraraya gelecek. Özellikle Türkiye'nin yerli ve yabancı bankalarının, finans ve sigorta kurumlarının, kamuda istihdam sağlayan kurumların, turizm, sağlık, perakende, sanayi,  inşaat ve tarım gibi sektörlerin temsilcileri  de zirveye katılacak. Akdeniz Üniversitesi’nin başlatmış olduğu ekonomiye ve bölge istihdamına katkı sağlayan, Akdeniz Bölgesi’nde istihdamı artırmaya yönelik katılımın ücretsiz olduğu  zirveyi her yıl olduğu gibi bu yılda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekliyor.

Kalkınma Ajansı’nın yönlendirmeleriyle 2011’deki zirvenin Batı Akdeniz Bölgesi’ne yayılması ve bu yıl zirvenin içeriğine “girişimcilik” başlığının da eklenmesinden duyduğu memnuniyeti belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, geçen yıl 8 bin istihdam sağlayan zirvenin Kalkınma Ajansı ve Üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu ve bu yıl yapılan yeniliklerle başarının daha da artacağına inandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.