Akdenizde İki Festival Birden

Akdeniz’de de festival mevsimi açılıyor. Adana Altın Koza ve Antalya Altın Portakal için geri sayım başlarken, Side ve Datça da önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2013 15:50
Akdenizde İki Festival Birden

50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivalikapsamında "Ustaların Gözünden" programı ile dünyaca ünlü yönetmenlerin son dönem yapımları izleyici ile buluşacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliği ile 4-11 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde"Ustaların Gözünden" programı kapsamında, dünyaca ünlü yönetmenlerden François Ozan, MichaelWinterbottom, Alejandro Jodorowsky, Coen Kardeşler, Paul Schrader ve Kim Ki Duk'un son yapımlarının sinamaseverler ile buluşacağı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Fransız sinemasının en önemli yönetmenlerinden François Ozon'un Altın Palmiye için yarışan "Jeune & Jolie",Oscar ödüllü Coen Kardeşler'in bu yıl Cannes Film Festivali'nde jüri büyük ödülü kazanan, başrollerini Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman'ın paylaştığı "Inside Llewyn Davis", Michael Winterbottom'un, "Soho'nun Kralı" , Paul Raymond'un skandallarla dolu dünyasını perdeye taşıdığı son filmi "The Look ofLove", Avant-garde filmleriyle tanınan Şilili Fransız yönetmen Alejandro Jodorowsky'un, otobiyografik son filmi "La danza de la realidad", efsanevi "Taxi Driver" filminin senaristi yönetmen Paul Schrader'in "The Canyons", Güney Koreli yönetmen Kim Ki-Duk'un kendi ülkesinde tartışma oluşturan , yenilenen kurgusuyla vizyona girme izni alan, dünya prömiyerini 3 Eylül'de Venedik Film Festivali'nde yapacak olan "Moebius" izleyiciler ile buluşacak filmler arasında yer alıyor.



Side’de Viyana Klasikleri
3-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Side Kültür ve Sanat Festivali, 3 Eylül Salı akşamı Viyana Klasikleri ve Balesi ile açılıyor. Festivalin beş konserlik programında yer alan diğer isimlerden ilki ise rock müziğin başarılı kadın seslerinden Aylin Aslım. Sanatçı, 4 Eylül akşamı Apollon Tapınağı’nda sahne alacak. 7 Eylül Cumartesi günü Enbe Orkestrası&Behzat Gerçeker, 9 Eylül Pazartesi akşamında Tuncay Kayiş&Golden Trombon Orkestrası’nın vereceği konserin ardından kapanışı ise Antalya Devlet Opera ve Balesi yapacak. Etkinlikler ücretsiz olacak.

Datça’da Cüneyt Arkın
Datça Belediyesi tarafından sekiz senedir düzenlenen Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali ise 3 Eylül akşamı başlayacak. Cüneyt Arkın için gece düzenlenecek. 4 Eylül’de Özge Özberk sunuculuğunda Belgin Doruk anılacak. Cüneyt Arkın ve Belgin Doruk filmlerinin de gösterileceği iki gecenin ardından 5 Eylül akşamının konuğu ise hem yönetmen hem de senarist Ziya Öztan olacak. ‘Cumhuriyet’ filminin de gösterileceği gecede Ziya Öztan’a onur ödülü verilecek. Festival kapsamında iki senedir verilen emek ödülünün bu seneki sahipleri ise senarist ve yapımcı Gani Müjde ve Yeşilçam’ın vamp kadını Suzan Avcı. Ayrıca Türk sinemasına katkılarından dolayı Nuri Alço, Şemsi İnkaya, Yusuf Sezgin ve Yılmaz Köksal’a da teşekkür plaketleri verilecek.

Belgesel yarışmasının jürisinde ise Ertuğrul Karslıoğlu, Burçak Evren, Hasan Özgen, Nükhet Güz ve İnci Bilgin yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.