Akdeniz'in İncisi Davraz

Akdeniz’in beyaz incisi Davraz Kayak Merkezi, güneş-deniz-kum üçlemesinin merkezi Antalya'daki tatilcilerin yeni adresi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2013 09:46
Akdeniz'in İncisi Davraz

Davraz Dağı-Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi özellikle 2400 metrede 'süper j' adı verilen ve diğer kayak merkezlerinde bulunmayan doğal pistleri sayesinde, adrenalin tutkunu snowboardçuların gözdesi haline geldi.

2635 metrelik zirveye sahip Davraz, sahip olduğu 23 bin 500 metre uzunluğundaki mavi, kırmızı ve siyah pistlerle kayakçıların dikkatini çekiyor. Davraz'da saatte 1000 kişiyi taşıyabilen 1211 metre ve 800 kişi taşıyabilen 936 metre uzunluğunda 2 adet telesiyej, ayrıca saatte 800 kişiyi taşıyabilen 624 metre uzunluğunda bir adet teleski (T-Bar) ile 300'er metrelik 2 adet babylift bulunuyor.

ADRENALİN TUTKUNLARI DAVRAZ'A GELECEK
Son yapılan kapalı sistem 4 koltuklu bubble sistem teleferikle saatte 800 kişi 2400 metreye ulaşabiliyor. Davraz Kayak Merkezi'nin sahip olduğu kendine has özelliklerle kayak severlerin gözdesi olduğunu belirten Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, “2400 metrede diğer kayak merkezlerinde olmayan 3 adet doğal süper-j pistler var. Adrenalin tutkunu snowboard yapan kayakçılar ve sporcular için Davraz bulunmaz bir yer" dedi.

Davraz'ın mükemmel kar kalitesiyle kayağa yeni başlayanlara tehlikesiz rotalar sunduğunu anlatan Özdemir, profesyonel kayakçıların ise dilediklerini gibi kayabilecekleri ortalama 8 ila 10 kilometre uzunluğunda benzersiz parkurların bulunduğunu kaydetti. Ayrıca çığ ve kaybolma tehlikesinin olmamasının kayakçılar için büyük bir avantaj olduğunu anlatan Davraz, Özellikle T-Bar'ın bulunduğu 2100 metrede mükemmel kayak imkanı var" dedi.

NEDEN DAVRAZ'I TERCİH EDİYORLAR
Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nin yollarının bozuk oluşu, Yeşilova Kayak Merkezi'nin donanımının yetersiz olması nedeniyle kayakseverlerin Davraz'ı tercih ettiklerini kaydeden Özdemir, kayak merkezinde, 3 dağ kafeteryası, 280 yatak kapasiteli Siren Otel, Süleyman Demirel Üniversitesi'ne ait 84 yataklı otel, 55 yatak kapasiteli Isperia Oteli ve Çobanisa Köyü'ndeki 24 yataklı pansiyonun hizmet verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.