Akdenizli İş Kadınları BAKA İle Proje Yürütecek

Akdeniz'in girişimci iş kadınları, AB projeleri, mesleki eğitim kursları ve danışmanlık merkezleri konusunda ortak çalışma yapmak için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'ndan destek istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2011 16:15
Akdenizli İş Kadınları BAKA İle Proje Yürütecek

Akdeniz'in girişimci iş kadınları, AB projeleri, mesleki eğitim kursları ve danışmanlık merkezleri konusunda ortak çalışma yapmak için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'ndan destek istedi.
   
Antalya, Burdur ve Isparta illerinde faaliyet göstermek hedefiyle bölge kalkınmasını hedefleyen çalışmalara imza atmak amacıyla kurulan Akdeniz Girişimci İşkadınları Derneği (AGİDER) BAKA'yı ziyaret etti. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile görüşen iş kadınları ortak çalışma ve proje yürütmek istediklerini kaydetti.
   
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Taliha Salman, üyeler Figen Sayın, Serap Kocaoğlu, Sahra Kayhan, Gözde Çağlar ve Pelin Köksalan’dan oluşan AGİDER heyeti, BAKA’nın çalışmalarını yakından ve büyük memnuniyetle takip ettiklerini söyledi.
   
AGİDER Başkanı Taliha Salman, bölgedeki girişimci iş kadınlarının derneği olarak BAKA ile ortak projeler ve çalışmalar sürdürmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.
   
Antalya, Burdur ve Isparta'yı kapsayarak gelişmek istediklerini belirten Salman, AB projeleri, meslek eğitim kursları ve iş kadınlarına danışmanlık hizmetleri yürüttüklerini anlattı.
   
Salman, farklı sektörlerde üreten 38 iş kadını üyesi olan derneğin temel hedefinin iş kadınlarının çalışma dünyasında, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanlarda etkin karar mercilerinde yer almalarını sağlamak olduğunu anlattı.
   
Salman, ülke ekonomisinde ve yönetiminde önemli bir katma değer olan kadın gücünü en verimli düzeye çıkartmak ve yeni istihdam alanları oluşturmak istediklerini ifade eden Salman, dernek bünyesinde oluşturulan danışma merkezinde başvuruda bulunan girişimci her kadına talepleri doğrultusunda gereken desteğin vereceklerini kaydetti.
   
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, ziyaretten ve bölgeyi kapsayan girişimci iş kadınlarını çatısı altında toplamayı hedefleyen AGİDER’in çalışmalarının sevindirici olduğunu söyledi.
   
BAKA’nın çalışmaları, vizyonu ve hedeflerine benzeşen AGİDER’e çalışmalarında destek vermeye hazır olduklarını belirten Engin, kalkınma ajansının görev alanı olan içerdiği üç ilde de ortak çalışmalar ve projeler yapılabileceğini, bunun da yararlı bir sinerjiyi oluşturacağını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.