Akedaş Faiz Borçlarını Silecek

CLK Akdeniz Elektrik Perakende AŞ Genel Müdürü Halit Bakal, Mayıs 2013 öncesinde elektrik borcu bulunan abonelerin ana paralarını ödemeleri halinde birikmiş tüm gecikme faizinden vazgeçeceklerini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2014 17:49
Akedaş Faiz Borçlarını Silecek

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ Genel Müdürü Halit Bakal, CLK Akdeniz hizmet alanında bulunan Antalya, Burdur ve Isparta'da dağıtım hizmetinin CLK'ya devredildiği 2013 yılı Mayıs öncesinden ödenmemiş fatura borcu bulunan abonelerin 126 milyon TL tutan faiz borçlarına af getirdiklerini ve Haziran sonuna kadar sadeceanaparayı ödeyen abonelerin borçlarının sıfırlanacağını açıkladı.

Halit Bakal, CLK Akdeniz Alacak Takip Direktörü Erkan İpek ve Hukuk Müşaviri Emrah Gümüş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında af kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Genel Müdür Halit Bakal, kampanyanın amacının abonelerin hukuki problemlerini ortadan kaldırmak ve onlara ekonomik olarak destek vermek olduğunu söyledi.

Kampanya ile 286 bin faturada 126 milyon TL gecikme faizinin silinmiş olacağını ve kampanya süresince hedeflerinin yüzde yüz olduğunun altını çizen Bakal, kurum tarafından taksitlendirme ya da yeniden yapılandırmaya gidilmeyeceğinin de altını çizdi. Bakal, sadece kredi kartı sahiplerinin isterlerse taksit imkanından faydalanabileceğini kaydetti.

ÖN KOŞUL YOK
Kampanya ile hedeflerinin, borcunu herhangi bir sebeple ödeyemeyen abonelerin birikmiş borçlarını tasfiye ederek bu abonelerle yeniden temasa geçmek ve onlara ekonomik olarak rahatlık sağlamak olduğunu hatırlatan Bakal, "Bugüne kadar abonelerle yaşadığımız sıkıntıları ortadan kaldırıp temiz bir sayfa açmak istiyoruz. Faiz borcu bulunan aboneler CLK Akdeniz Elektrik Müşteri Hizmetlerine uğrayarak hazır olan form dilekçeler ile müracaat etmeleri yeterli olacak" dedi.

150 BİN ABONENİN ELEKTRİĞİ KESİK
CLK Akdeniz olarak toplam 1 milyon 675 bin abonenin 1 milyon 250 bininin Antalya merkez ve ilçelerinde, kalan 400 bininin Burdur ve Isparta'da olduğunu kaydeden Halit Bakal, şunları söyledi: "Borç sebebiyle Antalya, Isparta ve Burdur'da elektriği kesik 150 bin abone var. Bu rakamın büyük bölümü nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında doğal olarak Antalya'da. Af kapsamına giren toplam fatura adedi 186 bin. Bunun 274 bin adedi Antalya merkez ve ilçelerde, 8 bini Burdur'da, 4 bin adedi Isparta'da. Parasal olarak bu rakam, 115 milyon Antalya merkez ve ilçeler, 8 milyon TL Burdur, 2,5 milyon TL Isparta şeklinde."

Fatura ödemediği için kesik olan abonelerin büyük bölümünü mesleklerin, bir bölümünü işyerlerinin, geriye kalan az sayıdaki kısmının ise kamu kurumlarına ait olduğunu söyleyen CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ Genel Müdürü Halit Bakal, kamu alacaklarının önemli bir meblağ teşkil etmediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum