AKEDAŞ’a Büyük Tepki

Belediye Başkanı Günaydın, ‘’Sokaktaki lambaları dahi sökmeye başladılar. TEDAŞ bu hale geldi. Birkaç gün elektrik faturasını yatırmadığımız için morgun elektriğini kesmişler’’ dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2013 12:12
AKEDAŞ’a Büyük Tepki

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçen haftanın son meclis oturumunda deyim yerindeyse patladı. Elektriğin özelleşmesinden sonra ilimizde sıkıntıların başladığını ileri süren Günaydın, alternatif enerji üretimine yöneleceklerini bildirdi. AKEDAŞ’tan elektrik almayı düşünmediklerini belirten Günaydın, yetkililere konuyla ilgili çalışma yapılmasını istedi.

AKP’Lİ ÇOĞU MECLİS ÜYESİ ISPARTA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ KONUŞULURKEN MECLİSTEN AYRILDI!
Başkan Günaydın’ın elektrikle ilgili çözüm bulunması için meclis üyelerinden destek istediği sıralarda AKP’li çoğu meclis üyesi teker teker salondan ayrıldı. Bu durum meclis üyeleri arasında ‘’Isparta’nın sorunu konuşulurken AKP’liler duyarsız kaldı’’ yorumlarına neden oldu. AKP’li üyelerin doldurduğu koltuklar ise uzun süre boş kaldı.

ACIMASIZCA DAVRANILIYOR
AKEDAŞ’ın vatandaşa karşı acımasızca davrandığını ileri süren Başkan Günaydın, ‘’Elektriğe de her ay 700 bin TL para ödüyoruz. Tık demiyoruz. Eskiden borcumuzu 1 ay geciktirsek bile elektriğimiz kesilmiyordu. Özelleştiğinden bu yana birkaç gün elektrik borcunu ödeme hemen kesiyorlar. Kesilen yerlerden biri de morg arkadaşlar. Kısmi kesmeler yapmışlar. Acımasızca davranılıyor. Sıkıntıdan dertten uyuyamıyorum. Çok şükür icra falan gelmiyor’’ dedi.

BİZE DE SAYGI DUYUN ARKADAŞ
Öte yandan elektrik konusunda önceki gün Çinli bir heyetin kendilerini ziyarete geldiğini belirten Günaydın, ‘’ Elektrik enerjisi üreten sistem kurmayı düşünüyoruz fabrikalarımıza. Çünkü elektriği de en pahalı kullanan ülke biziz. Hele özelleştirmeden sonra kesin bu unvanı almışızdır. Ve sokaklardaki bazı lambaları da toplamaya başladılar. TEDAŞ bu hale geldi. Birer ara lambaları kaldırıyorlar. Açıkçası bu şekilde yaparak ceplerini düşünüyorlar. İlerleyen günlerde basın toplantısı yaparak bu konuyu halka açıklayacağım. Ben Belediye Başkanıyım bunu halka açıklamak durumundayım. Ben 5 yıl suya hiçbir şeye zam yapmayayım, sen her gün elektriğe zam yap! Bize de saygı duyun arkadaş’’ diye konuştu.

BİZ YANGIN MEMURU DEĞİLİZ
Diğer taraftan insanlar nefes alsın diye çoğu şeye zam yapmadıklarını ancak elektrik şirketinin vatandaşa karşı insafsızlıklara başladığını iddia eden Günaydın, ‘’Bunun üzerinde durmamız lazım. Gerekirse halkımız sokağa dökülsün. Böyle özelleştirme olmaz kardeşim. Utanın! İnsan evladına acımaz mı? İnsanına acımaz mı? Acıma diye bir şey kalmadı. Bu konuda üzüntülüyüm. Meclis üyeleri olarak bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Ciddi bir basın toplantısı yapacağım.

Mücadelemi sürdüreceğim. Vatandaşımız eziyet içinde yaşıyor. 4500 fakirimiz var 3500 açlık sınırında insanımız var. Bunlar için ücretlere zam yapmıyoruz. Onun yükünü de biz çekmeye başladık. Yağmur gibi elektrik borcumu ödeyiverin diye müracaatlar gelmeye başladı. Hiçbir merhamet kalmadı. Bu şirketler dev şirketler bunlar. Nihat Özdemir’e çıkıp konuşacağım kendisiyle. İnsanlardan şirketlerden devlet büyüklerinden insaf diliyorum. Biz enayi miyiz de zam yapmıyoruz? İnsaflı olduk diye bunu yaptık. Tek insaflı belediye Isparta Belediyesi kaldı. Belki birkaç tane daha vardır. Biz Isparta’ya acıyoruz. Biz yangın memuru değiliz’’ şeklinde konuştu.

ALTERNATİF ELEKTRİK ÜRETİM YOLLARINA GİTMELİYİZ
Meclis üyesi Uğur Bestelci ise elektrik üretimi konusunda yeni sistemlerin çıktığını söyledi. Doğalgazla da elektrik üretildiğini ifade eden Bestelci, ‘’Firmalarla anlaşılarak bu yöneteme gidilebilir. En azından 700 bin TL yerine daha az bir ücretle elektrik kullanmış oluruz. Aynı zamanda katı atıkla elektrik üretme yöntemleri de var. Çöp yakarak enerji üretiyorlar. Belediyemiz artık bu tür konulara girmek zorunda. Enerji konularında değişik haklar ortaya çıktı. İlla Akedaş’tan elektrik alacağız diye bir kanun yok. Lisanslı bir firmadan daha ucuz elektrik alabiliriz. Mesela GÖLTAŞ baca gazından elektrik üretmek için çalışma yapıyor. Aynı şekilde biz de yapabiliriz. Bu gibi çözümler üretebiliriz’’ dedi.

GÜNEŞ ENERJİSİNİ KULLANABİLİRİZ
Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk de bölgede en ucuz elektriği Isparta Belediyesi’nin kullandığını, yüzde 10 indirimli elektrik aldıklarını ancak yeterli olmadığını belirtti. Mutlaka alternatif enerji kaynakları kullanılması gerektiğini savunan Şanlıtürk, ‘’ Bölgemizin en önemli alternatif enerji kaynağı güneş enerjisi. Burdur’dan başlamak üzere Isparta Konya istikameti Türkiye’nin en verimli güneş bölgesi. Devletimiz de bu konuda lisanslı üretim yapacak kişilere açılımda bulundu. Firmalar hazırlıklarını yaptı. Özel şahıslar şimdi bu yatırımlara başlıyor. Biz de buna bir öncü olabiliriz. Aylık ortalama 2.5 mwh elektrik tüketimimiz var. Ayda 500 ila 800 bin TL arası elektriğe para ödemek zorunda kalıyoruz’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum