AKEDAŞ'dan Bir Şok Fatura Daha

CLK adına okuma yapan AKEDAŞ, çok sayıda tüketiciye fahiş fiyatlı elektrik faturası gönderdi. Vatandaşın şikayeti üzerine faturalar toplanarak, iptal edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2014 00:17
AKEDAŞ'dan Bir Şok Fatura Daha


Elektrik dağıtım işini üstlenen AKEDAŞ şirketine yönelik şikayetler dur durak bilmiyor. Elektrik yatırımları, tamir, bakım, kesinlikler ve yetersiz ışıklandırma dolayısıyla vatandaşın tepkisine çeken AKEDAŞ, fatura okuma, tahakkuk ve tahsilat sürecinde de büyük bir hataya imza attı.

CLK adına sayaç okuma ve faturalandırma işi yapan AKEDAŞ, ekim dönemi tahakkuklarında 'okuma hatası' yaptı. Çok sayıda aboneye fahiş bedellerle elektrik faturası gönderildiği ortaya çıktı. Fahiş fatura mağdurlarından birisi de Mimar Sinan Caddesi üzerinde hazır giyim sektörü üzerine faaliyet gösteren Halil İbrahim Yılmaz. NG bay Nazende adlı işyerinin sahibi olan İbrahim Yılmaz, bugüne kadar 400-500 TL elektrik faturası ödereken ekim dönemi için gönderilen elektrik faturasının tahakkuk ettirilen bedeli görünce şoka uğradı. AKEDAŞ, işyerine 17 bin 892 TL elektrik tahakkuku çıkarmış ve 5 Kasım tarihinde ödenmesini istemişti.

İşletmeci Halil İbrahim Yılmaz, 17 bin 892 TL'lik elektrik faturasını görünce şoka uğradığını anlattı. Daha önce 400-500 TL'lik fatura geldiğini belirten Yılmaz, "fatura bedelini görünce hemen AKEDAŞ'a başvurduk. İlgililer geldi faturayı geri aldılar. Bize söylenen sayaç okumadan kaynaklanan bir hata olduğu yönünde. Bu şekilde Isparta'da 5 bine yakın aboneye yüksek fatura çıkarıldığı bilgisi verildi. Faturamızı götürdüler, iptal edecekler. İnşallah böyle bir hata bir daha olmaz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.