AKEDAŞ’tan Okullara Tehdit Gibi Uyarı

Son zamanlarda sokak lambalarını söktüğü iddialarıyla sıkça gündeme gelen AKEDAŞ’ın şimdi de okul bahçelerinde bulunan lambaları sökmeye başladığı ileri sürüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2013 13:49
AKEDAŞ’tan Okullara Tehdit Gibi Uyarı

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AKEDAŞ) yetkililerinin okullara giderek aydınlatmada kullanılan lambaları parası ödenmediği takdirde sökeceğini bildirdiği iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olayın doğru olduğunu ve kendilerine gelerek durumu anlattıklarını söyledi.

SIRA OKULLARA MI GELDİ?
İddiaya göre olay şöyle oldu; AKEDAŞ yetkilileri son olarak Yaşar Ulucan İlköğretim Okulu’na gitti. Burada okul bahçesine bakan lambayı tespit ettikten sonra okul idaresine çıktılar. Yine iddiaya göre yetkililer okul idaresinden lambanın parası ödenmediği takdirde sökeceğini belirtti.

Bunun üzerine okul idaresi durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktardı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de böyle bir ödeme yapamayacaklarını belirterek kendilerine yazıyla başvurmalarını istedi. Ancak AKEDAŞ tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyla alakalı herhangi bir yazı gelmedi.

DÜN DE BAŞKA OKULUN LAMBALARI SÖKÜLDÜ
Öte yandan bu olayların geliştiği sırada İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yine bir lamba sökme olayı aktarıldı. AKEDAŞ yetkililerinin Dere Mahallesi’nde bulunan bir okulun lambalarını söktüğünü ardından da Dere Un Fabrikasına doğru yöneldikleri bilgisi geldi.

MORG, OKULLAR.. SIRADA HANGİSİ VAR?
Diğer taraftan AKEDAŞ’la ilgili sıkıntıyı ilk Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dile getirmişti. Günaydın ‘’Morgun dahi elektriğini kesmişler. Sokaktaki lambaları söylemiyorum’’ bile diyerek tepkisini dile getirmişti. Ardından da işadamları kendilerine elektrik faturalarının iki katı gelmeye başladığını ileri sürmüşlerdi. Yine vatandaşlar elektrik faturası ödeme gün sayısı arasındaki azlığı ifade ederek ‘’bir ayda iki fatura birden ödedik’’ yorumlarında bulunmuşları. Şimdi de AKEDAŞ’ın okullara yönelik bu tutumunun ne olacağı merak konusu.

VALİ ÖZKAN’DAN SORUNUN ÇÖZÜMÜ İSTENİYOR
Bu arada özellikle mahalle sakinleri AKEDAŞ’ın son dönemdeki tutumu nedeniyle Vali Vahdettin Özkan’dan destek istiyor. Ispartalı elektrikle ilgili her geçen gün sorun yaşamak istemediğini dile getirerek ‘’Sayın Valimizi göreve davet ediyoruz. Geldiği günden bu yana tüm sorunlara çözüm buldu. Isparta’nın en önemli sorunu haline gelen elektrik konusunda da aynı hassasiyeti göstereceğini biliyoruz’’ dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum