AKEDAŞ’tan Şikayetçiler

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, sulama kooperatiflerinin Isparta genelinde sıkıntılı durumlar yaşadığını söyleyerek, bunların bir an önce giderilmesi için Vali Vahdettin Özkan’a heyet halinde gideceklerini ve sorunun giderilmesi için destek isteyecekle

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2014 11:00
AKEDAŞ’tan Şikayetçiler

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, sulama kooperatiflerinin Isparta genelinde sıkıntılı durumlar yaşadığını söyleyerek, bunların bir an önce giderilmesi için Vali Vahdettin Özkan’a heyet halinde gideceklerini ve sorunun giderilmesi için destek isteyeceklerini belirtti.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Sulama Birliklerinin AKEDAŞ’tan yana dertli olduklarını belirterek, AKEDAŞ’ın yeni su kuyusu açılması için depozito olarak, 20 bin TL istediklerini söyledi. Başkan Kutlu, “İstenilen bu depozitoları, hiçbir Sulama Birliği kaldıramaz” dedi.

YENİ KUYULAR İÇİN DEPOZİTO, MANTIĞA UYGUN DEĞİLDİR
Isparta Ziraat Odası Başkan’ı Bayram Kutlu, Sulama birliklerinin kuyu açmak istemeleri halinde, AKEDAŞ’ın depozito istediğini belirterek, bu durumun aydınlatılması için Vali Vahdettin Özkan’a bu sorunu anlatacaklarını söyledi.

Kutlu, “Sulama sezonunun başlaması nedeniyle Isparta Sulama Kooperatifleri yükü kaldıramayacağı şekilde AKEDAŞ para istemeleri tedirginlik yarattı. Şimdiye kadar görülmemiş bir yük altına sokulan AKEDAŞ özelleştirilmesi ile kooperatiflerin kaldıramayacağı yük altına soktular. Zaten kooperatifler sermayesi olmayan nakit parası olmayan kuruluşlardır. Fakat her ay bahçesini sulayan üreticiler parayı ödemektedir. Kooperatife arazilerin sulanması için kuyular açmaktadır.

Bunun için de elektrik açılması için AKEDAŞ yüklü şekilde depozito istemektedir. Bu depozito yerine göre 3 bin TL, 10 bin TL, hatta 20 bin TL istemektedir. Halbuki bu kooperatifi her ay elektrik faturalarını ödemektedir. Ancak bu istenilen depozitoları hiçbir sulama birliği kaldıramaz. Bu sıkıntının bir an önce kaldırılması gerekiyor. Isparta genelinde yüzden fazla sulama kooperatifleri vardır. Her kooperatifte hemen hemen 3 – 4 kuyu vardır. Bu yeni kuyuların açılması için bu kadar ağır depozito istenmesi mantığımıza ve mevzuatımıza uygun değil. Bizde bu konunun düzeltilmesi için Ziraat Odası Heyeti olarak Vali Vahdettin Özkan’a ziyarette bulunacağız” dedi.

ISPARTA’DA ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, son günlerde yağan yağmurların Ispartalı çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek, “Son günlerde yağan yağmurlarla Isparta’da çiftçilerin yüzü güldü. Çitçiler bu sene hububatta rekor kıracağına inanıyorum. Türkiye’nin bir çok yerlerinde kuraklık olduğu halde Akdeniz bölgesinde yağışların iyi gitmesi bütün üreticileri sevindirdi.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum