​AKFEN'in Fikri Değişti

​AKFEN'in Fikri Değişti

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2015 13:54
​AKFEN'in Fikri Değişti

AKFEN, Şehir Hastanesi'nin 70 dömümlük ticari alanıyla ilgili fikrini ITSO ve Eczacılar Odası ile yapılan toplantıda gelen öneriler üzerine değiştirdi. Ticari alanın yarısı eczane, medikal gibi sağlık sektörüne ayrılacak.

Kamu-özel ortaklığı modeliyle Isparta Şehir Hastanesi Projesi'nin inşaatına devam eden AKFEN Holding, 25 yıl işletim hakkı olan 70 dönümlük ticari alanlarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce bu alan üzerinde yükseköğrenim yurdu yapılacağını açıklayan AKFEN, Isparta'da meslek örgüt temsilcileriyle yaptığı toplantılar sonucunda bu projesinde bazı değişiklikler yaptı.

AKFEN Holding Ceo'su İrfan Erciyes ve beraberindeki heyet Isparta'ya gelerek çeşitli görüşmelerde bulundular. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Eczacılar Odası yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda hastane yanındaki 70 dönümlük ticari alanda yapılacak yatırımla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Akfen yönetimi, meslek örgütlerinden gelen öneriler doğrultusunda 70 dönümlük ticari alan üzerindeki projelerinde değişiklik yaptı. Buna göre, 35 dönümlük alan üzerinde yükseköğrenim yurdu, 35 dönüm üzerinde de eczaneler, medikal gibi sağlık sektörüyle iç içe çalışan işletmelerin konumlandırılması için proje geliştirilecek.

Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Gargın, AKFEN Holding'in bu konuda kendilerine görüş için başvurmasından oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Şehir Hastanesi'nin açıldıktan sonra kapatılan hastanelerin bölgesinde faaliyet gösteren 40'a yakın eczanenin iş kaybına uğrayacağının altını çizen Gargın, şu açıklamalarda bulundu:

GÜNLÜK 10 BİN HASTA GELECEK

"Odamızın da temsil edildiği bu toplantıda iicari alanlarla ilgili konuşma yapıldı. Eczacı Odası'na rağmen, ITSO'ya rağmen bir şey yapılamayacağı beyan edildi. Bu konuda tüm Türkiye'deki örnekleri inceleyerek yol-yöntem çizmemiz gerekiyor. Yönetim kurulunda da tartışıyoruz. Bir taraftan eczane olmalı bir taraftan eczane olmamalı düşüncesindeyiz. Günlük 10 bine yakın poliklinik hizmeti olacak. Buradaki vatandaşların ilaçlarını temin edebilmeleri önemli. Burada bu hizmetin sağlanması için mutlaka bir eczane hizmetinin olması gerekiyor. Projeye bakıldığında ticari alanla hastane arasında mesafe var. Bu ikisi birbirine nasıl yakınlaştırılacak bunları bilemiyorum.
ECZANELER HASTANEYE YAKIN OLMALI
Şunu önemsiyoruz; Isparta Eczacı Odası olarak bizim görüşlerimizi alarak barışık bir şekilde bu işin yapılmasıdır. Hastaneler kapandığında oradaki 40 meslektaşımız orada yer bulabilmeler için Akfen Holding'le görüşmelerimiz oldu. Sonuçta Isparta pazarında hizmet veren meslektaşlarımız burada yer sahipliği noktasında öncelik tanınmasını istiyoruz. Bu noktada görüşlerimizi beyan ettik. Mağduriyet giderilmeli. Hastaneye en yakın kısmı bizim açımızdan değerlendirilmeli. İşleyişin sağlıklı olması için eczaneler hastaneye yakın olmalı."

BİLGİÇ: ISPARTA NE İSTERSE O YAPILIR

Öte yandan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Basın Kulübü'nün canlı yayın programında AKFEN'in ticari alanlarla ilgili kararını açıkladı. Bilgiç, "Hastaneyi yapan AKFEN’de yurt yapmak istiyor. Orada ticari alana yapmak istiyor. Dedik ki 'ticari alana ihtiyaç var.' Bunun kararını ben veremem. 'ITSO, esnaf odaları ve eczacular odasıyla görüşeceksiniz' dedik. Orası hastane yeri olarak tahsis edilmiş. 70 dönümde ticari alan, kalanında yurt derken. Toplantıdan sonra 35 dönümü ticari alan 35 dönümü yurt yapılabilir noktaya geldi. Süratle yapılması lazım. Önümüzdeki 4 yılda hedefim merkezde 15 bin kişilik yurt yapmak. Şu anki yurt açığı 15 binin üzerine çıkmış durumda. Bu bir vizyondur. Büyüdüğünü ve öğrenci sayısını arttığını düşünün. 15 bin kişilik yurdu Isparta’ya kazandıracağız."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.