‘Akıl Tutulması Yaşıyorlar’

Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan Kamu Hastaneleri Birliği tabelasından T.C. ibaresinin kaldırılmasına bir tepki de CHP’den geldi.

Yayınlanma:
‘Akıl Tutulması Yaşıyorlar’

İl Başkanı Vedat Şenol, yaşananları ‘Akıl Tutulması’ olarak yorumladı. CHP’nin konuyla ilgili bugün bir eylem yapması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol yaptığı açıklamada “20 Nisan 1924 tarihinde yürürlüğe giren Anayasada devletin; Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Laik, Halkçı, Devletçi ve İnkilapçı olduğu kabul edilmiş devletin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirtilmiş ve bu tarihten itibaren tüm resmi kurumlarda Türkiye Cumhuriyeti olarak yazılmaktadır.Devletin en önemli simgelerinden olan tüm resmi kurumların tabelalarında yer alan Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresidir.Bu ibarenin yazılı olduğu her kurum Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olduğunu göstermektedir” dedi.

Şenol, “Tabelalardan T.C. ibaresinin kaldırılması ilk önce Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından uygulanmış, diğer bağlı kurumlara uygulanması için gönderilmiş Halk Sağlığı Kurumu da kendisine bağlı kurum ve kuruluşların tabelalarından T.C. ibaresini kaldırtmıştır.Bu hukuka aykırı emirle birlikte Halk Sağlığı kurumuna bağlı 1.Basamak Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda kullanılan dış tabelalarda “Türkiye Cumhuriyeti”nin kısaltılması olan T.C. ibaresinin;aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın internet sayfasından da kaldırıldığı görülmüştür.

İlimizde de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği binasında yeni yapılan tabelalarda T.C. ibaresinin yer almadığını;bu kararı iktidara yaranma aracı olarak gören ve en hızlı ve en önce uygulayan Genel Sekreter Dr. Osman Aydın’ı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Bundan bir süre önce de T.C. Ziraat Bankasının tabelası ve işlem yapılan hizmetlerden sonra verilen makbuzlarda Ziraat Bankası olarak değiştirilmiş ve işlemler bu şekilde devam etmektedir. T.C. ibaresinin tabelalardan kaldırılmasını bir akıl tutulması olarak değerlendiriyor; Ispartalı hemşehrilerimizin de duyarsız kalmamalarını ve anılan kurumlarla ilgili yazılı ve görsel basında toplumsal tepkilerini göstermelerini rica ediyorum.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun da önce Batı Trakya Türkü olup Meriç Nehrini yüzerek Türkiye’ye iltica ettiği (haymatlos) vatansız olarak yaşadığı 3 yılın sonunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaya hak kazandığı gerçeğinden yola çıkarak yanlış aldığı bu kararını tekrar gözden geçirmesini ve başta Bakanlık internet sitesinden başlayarak kurum tabelalarına en kısa sürede tekrar T.C. ibaresini yazdırmasını önemle tavsiye ediyorum” dedi.

Öte yandan CHP’nin bugün Maliye Binası karşısındaki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği binası önünde konuyla ilgili eylem yapması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.