Akıllı Tahta ve Tabletler Isparta'da Start Alacak

Hükümetin Türk Eğitim sisteminde bir dönüm noktası olarak başlattığı akıllı tahta ve tablet bilgisayarları kapsayan Fatih Projesi'nin ilk etabı pazartesi Isparta'da start alacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2012 09:52
Akıllı Tahta ve Tabletler Isparta'da Start Alacak

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethederek Orta Çağ'ı kapatırken Fatih Projesi de bilgi çağının kapısını aralayan bir proje olarak hayata geçen Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’dan gelecek personel pazartesi günü proje hakkında eğitim verecek.

Geçtiğimiz ay bazı açılış ve temaslarda bulunmak üzere Isparta’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, projenin başlayacağı 17 il arasına Isparta’yı da dahil etmişti.

Bunun üzerine Bakan Dinçer’in talimatının ardından Fatih Projesi ile ilgili teknik altyapı çalışmaları başlamıştı. Bu kapsamda projenin hayata geçmesi noktasında bazı görüşlerini paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, eğitim sisteminde başka ülkelerde olmayan bir projenin hayata geçerken Isparta’da da start alacak olmasının sevindirici bir olay olduğunu şu şözlerle ifade etti.

Nasıl ki Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmesinin ardından bir çağı kapatıp yeni bir çağın başlangıcının kapılarını araladı. Şimdi bu proje de aynı o şekilde Türk eğitim sisteminde yeni bir çığır açacaktır. Fatih projesi bilindiği gibi 17 ilde pilot olarak uygulanma çalışmalarına başlanmıştı.

Bununla ilgili olarak sayın bakanımız geçtiğimiz ay ilimize yaptığı ziyaretinde projenin ilk etabına Isparta’yı da dahil etmişti. Bununla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımızdan bir heyet önümüzdeki pazartesi günü Isparta’ya gelerek projenin çalışma sistemi hakkında öğretmenlere eğitim verecek.”dedi.

Murat Karadaşlı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.