Akman’dan Bölge Müdürüne ‘Betonarme’ Çıkışı

Doğayla Estetiği Yok!

Yayınlanma:
Akman’dan Bölge Müdürüne ‘Betonarme’ Çıkışı

İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık eden Vali Yardımcısı İsmail Akman’dan Gölcük Tabiat Parkı girişine betondan yapılan giriş bölümüne tepki geldi. Akman, Bölge Müdürü Rıza Kamil’e; “O yapı, doğayla estetiği bağdaşmamış. İçeriyle uyumlu olmamış, kaba bir beton yığını olmuş. Keşke ahşaptan yapılsaydı” dedi. 

Isparta İl Koordinasyon Kurulu’nun önceki gün gerçekleştirilen 2017 yılı 4. Toplantısına, geçtiğimiz Ağustos ayında bu göreve atanan Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Rıza Kamil ilk defa katıldı. Bilindiği gibi, bu görevi yaklaşık üç yıldır daha önce Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Adnan Yılmaztürk yapıyordu.  Bu göreve yeni atanan ve Isparta’daki İl Koordinasyon toplantısına ilk defa katılan Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Rıza Kamil, toplantıda müdürlüğünün Isparta için yaptığı yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

KAMİL; “GİRİŞ KAPISI YAPILDI, 

ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINDI” 

Bölge Müdürü Rıza Kamil, toplantıda yaptığı konuşmada söz konusu yapıyı kendisinin de yakından görünce fark ettiğini, fakat projeye baktığında projede de öyle olduğunu gördüğünü belirterek şunları söyledi; “Bölge Müdürlüğümüz sorumluluğu altında bulunan Isparta ili sınırları içindeki Gölcük Tabiat Parkı’nda yürütülen proje ile ilgili 900 bin liralık ödeneğimiz var. Bununla ilgili bir kısım ihale yaptık ve 480 bin lira ödendi. Giriş kapısı yapıldı ve enerji nakil hatlarını yer altına aldık.  Geri kalan paraya da güneş enerjisi ve aydınlatma sistemi gerçekleştireceğiz. Onun ihalesi de ayın 20’sinden önce yapılacak” dedi. 

AKMAN; “BETONARME YAPI İÇERİYLE 

UYUMLU OLMAMIŞ, KABA OLMUŞ” 

Bölge Müdürünün konuşmasının ardından bir konuşma yapan toplantıya Başkanlık eden Vali Yardımcısı İsmail Akman’dan ilginç bir çıkış geldi. Vali Yardımcısı Akman; “Gölcük Parkı’nın girişine betonarme bir girişi kapısı yapılmış ama içeriyle pek uyumlu olmamış. Kaba bir beton yığını olmuş. Keşke ahşaptan yapılsaydı” dedi. 

KAMİL; “BENDE SERSENİŞTE 

BULUNDUM ANCAK, PROJEDE DE AYNI” 

Bunun üzerine bir açıklama yapan Bölge Müdürü Rıza Kamil de konuşmasında; “Proje 190 bin liranın üzerindeydi. Ben göreve geldiğim zaman projenin yüzde 99’u tamamlanmıştı. Ben ilk başta suntadan diye tahmin ettim. Yakından görünce farklı olduğunu gördüm ve sizin gibi serzenişte bulundum. Fakat projesini alıp baktığım zaman projede de öyle olduğunu gördüm. Yanlış bir uygulama. Doğa, tabiat, doğallık diyoruz. Orası kurumsal kimliğe uygun yapılmamış. Yüzde 10 civarında olsaydı ihaleyi iptal edecektik ama yüzde 99’u yapılmış. Bu konuda siz haklısınız” dedi. 

AKMAN; “DOĞAYLA 

ESTETİĞİ BAĞDAŞMAMIŞ” 

Vali Yardımcısı İsmail Akman, bu konuda yaptığı son açıklamada ise; “Doğayla estetiği bağdaşmamış. Öyle yerlerde biraz daha ahşap ağırlıklı olması lazımdı” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.