“AKP Emekliye Sadakayı Reva Gördü”

CHP'nin Önceliği Emekliler

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2015 15:31
“AKP Emekliye Sadakayı Reva Gördü”

CHP Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret etti. AKP hükümetini beceriksizlikle suçlayan Ceyhan, “Partimizin birinci sırası emeklilerdir. Biz ilk önce emeklimizin kurban bayramında çocuklarına, torunlarına hediye almasını sağlayacağız” dedi.

7 Haziran’da yapılacak olan seçim çalışmaları kapsamında, CHP Isparta milletvekili adaylarından Mustafa Ceyhan, CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, CHP Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü’den oluşan heyet, Isparta işçi emeklileri derneğini ziyaret etti.

İlk Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ziyaretini İşçi Emeklileri Derneğine yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, önceliklerinin emekliler olduğunu ifade etti. Emeklilerin açlık sınırında yaşamakta olduğunu dile getiren Ceyhan “Zaten çok az para alıyorsunuz ve bir de üstüne kesintiler oluyor. Bu durumu çözmek için geliyoruz” dedi.

‘GÖTÜRÜN BENİ MECLİSE’
Isparta’da yaşayan 75 bin emeklinin olduğuna değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan “Partimizin birinci sırası emeklilerdir. Biz ilk önce emeklimizin kurban bayramında çocuklarına, torunlarına hediye almasını sağlayacağız. Emekli kardeşlerim sizin sesiniz olmamı istiyorsanız 75 bin tane emekli ile götürün beni meclise” ifadelerini kullandı.

‘EMEKLİLER SADAKAYI HAK ETMİYOR’
Doğalgaza, elektriğe çok afakî bir zam yapılırken, emekliye %3 zam zihniyetinin tamamen sadaka niteliğinde olduğunu vurgulayan Ceyhan “Türkiye’de zengin olan kişilerin mal ve serveti bizim paralarımızdan oluşuyor. İnsanlar muhalefetin çok zayıf kaldığını beliriyorlar. Biz daha ne yapalım. İktidarın ne kadar pisliği varsa ortaya döküyoruz. Servetlerini nasıl kazandıklarını tek tek açıklıyoruz. 13 yıldır yapılanları insanlar artık görmeli” şeklinde konuştu.

‘EY UTANAMAZLAR…’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emekliye her bayramda vereceği maaşı konusuna da açıklık getiren Ceyhan sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Kemal Kılıçdaroğlu emeklilere her bayramda tam maaş ikramiye vereceğini açıkladı. İktidar partisi olumlu bir tavır sergileyeceği yere ‘o parayı nereden bulacaksınız’ dedi. Ey utanmazlar siz her yere para buluyorsunuz, örtülü ödenekten para harcıyorsunuz da emeklilere mi para bulamayacaksınız. 1 yıllık örtülü ödenek ile 2 milyon 300 bin gence bir yıl boyunca asgari ücret verilebiliyor. Sen bu parayı sorgusuz bir şekilde harcıyorsun. Ben emekliye vereceğim zaman nereden bulacaksın diyorsun” dedi.



‘TÜRK HALKINI DİLENECEK HALE GETİRDİLER’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan “İktidar milletvekillerinin Isparta’ya en büyük vaadi ‘cek,cak’ projeleridir. 8 yıldır Isparta’ya bir çivi bile çakmadınız. KYK çevre illere yurt kurarken neden Isparta’ya yurt kuramıyorsunuz. 12 bin kişilik yurda ihtiyacı var Isparta’nın. Bunun yapılmayışının tek nedeni beceriksiz olduğunuzdandır. Türkiye’de yoksulluk sınırı %59’a geldi. 13 yıl boyunca Türk halkını dilenecek hale getirdiler” dedi.

‘HAKSIZLIKTIR’
Emekliye %3 zam, milletvekiline ise %45 zam yapılmasının haksızlık olduğunu belirten Ceyhan “Bizim en öncelikli kişiler emeklilerimiz. Bugünkü mevcut iktidar tercih kullanıyor. Türkiye’nin %54 serveti, %1 nüfusa ait. Sizleri fakirleştiriyorlar, sizleri ekmeğe muhtaç hale getiriyorlar. Çünkü bunların politikası zengini daha zengin yapmak, işçiyi ve emekliyi ötelemek. Biz bu seçimlerde emeklilerden yanayım” dedi.

‘BECERİSİZLERE OY YOK’
Geçtiğimiz dönemlerde Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in ‘13 yıl önce 92 km olan bölünmüş yolu 148 km’ye çıkardık’ açıklamasını sert bir dille eleştiren Ceyhan “bu seçimlerde Hırsızlara, yolsuzlara ve becerisizlere oy yok. İktidar milletvekili konuşuyor 13 yıl önce 92 km olan bölünmüş yolu 148 km’ye çıkardık diyor. Ey beceriksiz milletvekili, senin Ulaştırma Bakanın 8 yılda Türkiye’de 21 bin km yol yaptık diyor ve sen bunun 50 km’sini getiriyorsun. Bununla gurur duyacağına utanmalısın” şeklinde konuştu.

‘GELECEĞİN BAKANI CHP’DEN OLACAK’
Konuşmalarını şu şekilde sürdüren değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan “Şarkikaraağaç’ın beceriksiz milletvekili, Konya’ya bölünmüş yol yaptırabildin mi? Şarkikaraağaç’tan Eğirdir’e bölünmüş yol yaptırabildin mi? Geçenlerde eski bir bakan getirmişsiniz buraya ve söz verdiriyorsunuz. Geleceğin ulaştırma bakanı o mu olacak. Geleceğin ulaştırma bakanı CHP’li olacak ve biz yapacağız o işleri” ifadelerini kullandı.

‘ISPARTA’YI KÖYE ÇEVİRDİNİZ’
Çağrı merkezinin açılışına Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılmasını da eleştiren Ceyhan “Isparta’nın beceriksiz milletvekilleri neden Ulaştırma Bakanı olamadınız. 13 yıldır Isparta’yı köye çevirdiniz. Ankara’da sizi ciddiye almıyorlar. Sizi partiniz bile adam yerine koymuyor. Daha bakan bile getiremiyorsunuz. 8 yıldır milletvekili yapanlar ne zaman bir emekliyi ziyaret eti. Ne zaman gelip derdini dinledi. Hizmet yapan herkese teşekkür ederiz ama hizmet yaparken Türkiye’nin bütçesini 3-5 kişiye peşkeş çekenleri de hırsızsınız, ahlaksınız deriz” diye konuştu.

‘ZAMLAR BİZLERİ YIPRATMAKTADIR’
Ziyarette konuşan İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal “emeklilerimiz çok sorunları var. Öncelikli sorunumuz yüzdeli zamlardır. Bu zamlar bizleri yıpratmaktadır. Emekli açlık sınırında yaşamaktadır. Seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. Emeklinin aldığı para ile şu anda milletvekili geçinemez. Her emekliden sağlık kesintisi alınıyor. Zaten çok az para alıyoruz bir de üstüne kesintiler oluyor. Bu durumu çözmelerini bekliyoruz. 2000 yılından sonra da emekli olan arkadaşların intibaktan faydalanmaları için çabalıyoruz. Ve bu çabalarımız sonuçlanırsa 200-250 lira civarında para alacaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum