AKP Hak Etmedi, CHP Hormonlu

AKP Hak Etmedi, CHP Hormonlu

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2015 14:21
AKP Hak Etmedi, CHP Hormonlu

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, il genelinde yaptıkları çalışmalar ile merkezde belediyenin hizmetlerinin sandığa yansımadığını belirterek, AK Parti’nin de 114 bin oyu hak etmediğini savundu. CHP’nin oy oranını da değerlendiren Yalçın, “CHP’nin aldığı oyun hormonlu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, 7 Haziran seçimlerinin ardından bir yandan özeleştiri yaparken bir yandan da AK Parti ile CHP’ye göndermede bulundu. Yalçın, İl genelinde teşkilatın yaptığı çalışmalar ile MHP’li merkez belediyesinin hizmetlerinin sandığa yansımadığını belirtti.

MHP’NİN 70 BİN OYUNU KÜÇÜMSEMİYORUM AMA DAHA FAZLA ALIRDIK
Seçimi artık geride bıraktıklarını ve bundan sonra hükümetin nasıl bir formülle kurulacağının düşünülmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi; ‘’Biz yine Isparta’da Dereboğazı, teşviği, işsizliği, yatırımların gelmesini, gülü, kirazı, elmayı, Eğirdir Gölü’nü, Karacaören barajı ve bekleyen hizmetleri konuşacağız. MHP 1999 seçimlerinde birinci parti olarak 4 milletvekilinin 2’sini almıştı. O zamanki oyumuz 64 bindi. 2002 yılında bu oy 22 bine düştü. 2007’de 55 bine çıktı. 2011’de 48 bin oy aldık. 2015’te de 70 bin oy aldık. Isparta’da muhalefet olarak il genelinde yaptığımız çalışmalar ve özellikle merkezde de belediye olarak yaptığımız çalışmaların pek sandığa yansımadığını görüyoruz. Bu çalışmaların sandığa yansıdığını görseydik, MHP’nin 70 bin oyunu küçümsemiyorum ama daha fazla alırdık.

AKP 114 BİN OYU HAKETMEDİ
AKP Isparta’da 114 bin oyu hak etmemiştir. Matematiksel değerlendirmelerle AKP’nin oyu yüzde 53’müş yüzde 44’e düşmüş. MHP yüzde 19’dan yüzde 26,67’ye çıkmış. CHP yüzde 21,75’den yüzde 21,14’e düşmüş. Hemen hemen yerini korumuş. Bugün Türkiye’de AKP olmazsa hemen dolar yükselecek ve ekonomi bozulacak diye bir algı yaratıyorlar. Kanallar aracılığıyla da toplu oy olan kitlelere de ulaşmasını biliyorlar. MHP, hiç kimseyi tercihe ve tarafa zorlamadan kardeşlik duygusu içinde oy ister. Bizde o anlamda siyaset yapıyor olsak oyumuz yüzde 35 olur. Ama MHP’den çok bizim için ülkemiz önemlidir. Biz politikalarımızı bu şekilde devam ettiriyoruz.

CHP’NİN OYLARI HORMONLU
Isparta’da sağ, milliyetçi, muhafazakâr bir seçmen var. Ama CHP 2 dönemdir şanslı dönemlerini yaşadı. Geçen dönem bana göre iyi bir vali vardı. AKP’nin baskısına rağmen herkesi idare etmiş biriydi. Bu dönemde de kıymetli adayları vardı. Birinci sıra adayları halk kahramanı gibi sunuldu. Ama kahramanların bugün görev yapacağı yer TBMM. Geçmişteki hizmetlerine bakarak milletvekili seçmek yerine milletvekili olursa bu ülkeye ne fayda getiri düşünmüyoruz. Şimdi kim ne kadar faydalı olacak bakacağız. Ben esas CHP’nin biraz hormonlu olduğunu düşünüyorum. Sağdan ve her kesimden oy aldığını düşünüyorum. AKP ve MHP olarak yüzde 80’i aynı tabandan oy alıyoruz. Ama tercih ettikleri siyasi parti ülkeyi bu hale getirdikleri noktaya bakılırsa biraz sitem etme hakkımız var diye düşünüyorum.

BEN MHP’NİN DEĞİL ISPARTALININ MENFAATLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Son olarak MHP’yi bir sigorta olarak görmesinler. MHP’yi hükümet olarak görmek durumundalar. İktidar partisi Isparta’ya hizmet getiremedi. Şuan bir hükümet var. Bu hükümet 10 gün sürse bile tecrübeli milletvekilleri var. Belki bizim söylemlerimizden ders aldılar. Belki güzel şeyler yapacaklar. O zaman bizde çıkıp belki teşekkür edeceğiz. Isparta’ya bir fayda sağlayacaksa ben MHP’nin değil Ispartalının menfaatlerini düşünürüm. MHP zaten menfaati oradan sağlamış olur.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum