AKP Isparta'yı Defterden Silmiş

AKP Isparta'yı Defterden Silmiş

Yayınlanma:
AKP Isparta'yı Defterden Silmiş

MHP Lideri Bahçeli'yi genişletilmiş il istişare toplantısında Isparta hakkında bilgilendiren İl Başkanı İsa Yalçın, şunları söyledi;

Büyüdüğü söylenen Türkiye ekonomisinin olumlu ibarelerini ilimizde görmemekteyiz. Ekonomik büyüme medyatik bir yalan ve algı operasyonu ya da Isparta büyümeden nasibini almamış gibi. AKP 13 yıldır Isparta'yı defterden silmiş ve yerel seçimlerde almış olduğu yenilgiyi Ispartalılara çektirmektedir. Isparta'da işsizliğin çözümü için en ufak bir adım atılmamış, yapılan son araştırmalara göre işsizlik oranı yüzde 18 ile Türkiye ortalamasının çok üstündedir.

Isparta'da 3. dönem milletvekilliği yapan AKP vekilleri, sorunların karşısında çözüm üretememişler, AKP hükümetleri döneminde Isparta sahipsiz ve yalnız kalmıştır. Isparta kamu yatırımlarında gerekli desteği alamamış, kişi başı düşen kamu yatırımlarında 70. kent olarak cezalandırılmıştır. Ayrıca Isparta zenginlik sıralamasında 67. il olarak eski durumundan çok daha gerilere gitmiştir.

İlimizde 13 yılda kapanan iş yeri 14 bin 324'tür. Bugün Isparta'da borcunu ödeyemeyip, icralık duruma düşmüş 20 binden fazla dosya bulunmaktadır. ekonominin çöktüğü Isparta'da 13 yılda 4 icra dairesi açılmıştır. Isparta daha önceleri kendi havzası içerisinde kendisine yetebilen tarımsal ekonomiye sahipken, AKP döneminde tarımsal üretim değerlerinde 25. olmuştur. Bunun sebebi su kirliliği yönetmeliğindeki yanlış uygulamalar, ekolojik tarıma geçilememesi, kısacası tarımdan yeterli desteğin esirgenmesidir.

Bu yanlış uygulamalar, Türkiye'nin meyve bahçesi olan Isparta'da tarımı çökertmiş, çiftçimizi zor durumda bırakmıştır. Bu durum AKP hükümetinin elle tutulur bir projesinin olmadığını gösterir. Isparta sosyo-ekonomik gelişmişlik bakımından 81 il içerisinde güya 21. sırada gösterilmiş ve bunun sonucu olarak teşvikte 2. bölgeye mahkum edilmiştir. Bu şekilde emek-yoğun sektörlerinin çok olduğu ilimizde teknoloji-yoğun sektörler içerisinde değerlendirilmiş ve rakipleriyle yarışamaz hale gelmiş ilimizde, AKP ile sanayide çökmüştür.

Bu problemleri her defasında anlatmamıza rağmen AKP bu konuda hiç bir düzenleme yapmamıştır. Kriterlerde ve teşvikteki yerimiz değişmemiştir. Isparta ekonomisi bitme noktasına gelmiştir. Isparta'nın sosyo-ekonomik durumunu bir de Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu verileriyle mukayese edecek olursak, takipteki tüketici kredileri 32 kat artmış, konut kredileri 7 kat, kişi başına alacak 11 kat artarken, bireysel kredilerdeki takip 154.23 kat bu dönemde artmıştır. Kısacası AKP politikaları ile Isparta her 10 kişiden birisi icralık duruma düşmüştür.

Daha sonra basın mensupları salonun dışına çıkarıldı. MHP Lideri Bahçeli'nin başkanlık ettiği toplantıda son günlerde yaşanan terör olayları ve koalisyon görüşmeleri gündeme geldi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum