AKP Isparta’yı Umursamıyor

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın mevcut durumunun teşvikte ve sanayi de oldukça kötü olduğunu belirtti. Başkan Şenol, bu kötü gidişin nedeninin 11 yıldır Ak Parti iktidarının Isparta’yı cezalandırması olduğunu savundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2013 14:58
AKP Isparta’yı Umursamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın teşvik sırası konusunda ileriye taşınmasının ancak birlik ve beraberlik olunması halinde gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Şenol, “Biz Isparta’da birlik ve beraberliği sağlayabilirsek Isparta’yı teşvikte 4 yada 5’e kadar çıkarabiliriz” dedi.

AFYONKARAHİSAR VE BURDUR ISPARTA’DAN DAHA GELİŞMİŞ
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın teşvikte Afyonkarahisar ve Burdur’dan daha düşük olmasını Ak Parti’nin Isparta’yı umursamamasından kaynaklandığını belirterek, “Isparta’nın, Ak Parti iktidarı boyunca çok büyük kayıpları olmuştur. Şu anda Isparta’ya devlet desteği azalmakta, Afyonkarahisar ve Burdur’da bu destek artmaktadır. Teşvik ve sigorta primlerindeki destek gerçekten çok az. Yatırım konusunda ise Afyonkarahisar ve Burdur’un Isparta’dan daha fazla gelişmiş olma yolunda ilerliyor. Isparta’ya özel sektörde hiçbir şekilde yatırım yapmıyor. Isparta’nın teşvik desteği almamasının nedeni Ak Parti’nin Isparta’yı umursamamasından kaynaklanıyor” dedi.

11 YILDIR ISPARTA’YI CEZALANDIRIYORLAR
İl Başkanı Şenol, Ak Parti iktidarının Isparta’nın gelişmesini istemediklerini ve Isparta için verdikleri sözleri tutmadıklarını belirterek, “Ak Parti iktidarı 11 yıldır Isparta’yı cezalandırıyor. Isparta şu anda teşvikte 2’nci sırada. Ancak eğitim ve sağlık konusunda oldukça iyiyiz. Ama tabi ki bunlar yetmiyor. Diğer bazı illerde organize sanayi siteleri iki tane, üç tane varken, Isparta’da bir tanesini dolduramıyoruz. Ak Parti iktidarı Isparta için bir çok söz vermişti. Ama bu sözlerin hiç birini yerine getirmedi. Isparta’nın gelişmesini istemiyorlar. Havaalanı desek, çok yoğunluk olmuyor, hızlı tren desek daha geleceği meçhul. Isparta’nın bu gidişle sonu hiç iyi olmayacak. Sanayileşme bir yana artık Isparta büyük bir köy haline geliyor. Afyonkarahisar ve Burdur büyürken Isparta küçülüyor. Tek gerçek ne yazık ki bu” diye konuştu.

BİRLİK OLMALIYIZ
İl Başkanı Şenol, Isparta’nın sorunlarının giderilmesi için birlik olunmasının gerektiğini ve bu şekilde teşvikte iyi sonuçlar alınabileceğini belirterek, “Isparta’nın bu sorunlardan kurtulması için bir birlik olunması gerekiyor. İktidar, muhalefet ve sivil toplum kuruluşları bu konunun önüne geçebilecek en büyük etkenlerdir. Biz Isparta’da birlik ve beraberliği sağlayabilirsek Isparta’yı teşvikte 4 yada 5’e kadar çıkarabiliriz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.