'AKP Sağlığa Zararlıdır’

Önceki gün Isparta’ya gelen Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, okullarda dağıtılan sütten zehirlenen öğrencileri gündeme getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 11:37
'AKP Sağlığa Zararlıdır’

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, "Bir kez daha gördük ki, AKP hükümetinin uygulamaları sağlığa zararlıdır" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, sendikasının Isparta Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, "AKP’nin eğitimde uyguladığı popülist politikaların yeni bir örneği olan anasınıfı ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerine süt dağıtma projesi ilk günden çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atacak boyutlara ulaşmıştır. Altyapı ve düzenlemeler yapılmadan dağıtılmaya kalkışılan sütlerle bu gün yüzlerce öğrencinin süt zehirlenmesi haberleri arka arkaya geldi. Öyle görünüyor ki, sorunlar her gün artarak devam edecektir" dedi.

Altyapı hazırlığı olmadan bu projenin tehlikeli bir proje olduğunu savunan Demir, "Hiç kuşkusuz geleceğimiz olan öğrencilerimize, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinde devletin katkı sağlaması son derece doğru bir karardır. Sütün çocuk gelişiminde ve insan sağlığındaki katkıları düşünüldüğünde kararın doğruluğu tartışılmaz. Ancak bu tür uygulamalara geçmeden önce gerekli düzenlemelerin ve altyapının hazırlanması gerekirdi. Okullara sütlerin saklanabileceği bir oda ve bozulmayı engelleyecek boyutta soğutucu dolaplar yerleştirilmeliydi. Bu alt yapıyı oluşturmayan Milli Eğitim Bakanlığı, birçok uygulamada olduğu gibi birilerine rant sağlama hevesiyle konunun uzmanlarına danışmadan projeyi hayata geçirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı süt zehirlenmeleri de dahil çıkabilecek her tür sağlık sorununa karşı velilere imzalatılan formlarla sorumluluktan kurtulmayı hedeflemektedir" ifadelerini kullandı.

Süt dağıtma projesiyle öğretmenin sırtına yeni bir angaryanında yüklendiğini kaydeden Demir, "Milli Eğitim Bakanlığı süt dağıtma projesi ile öğretmenin sırtına yeni bir angarya yüklemiştir. Dağıtılacak olan sütün takibinden ve raporlarının hazırlanmasından, boş süt kutularının poşetlenmesine kadar tüm sorumluluk öğretmenlere bırakılmıştır. Yine bozuk sütlerden dolayı çocuklarını hastanelere götürmek zorunda kalan bazı veliler öğretmenlerimizle çatışma noktasına gelebileceklerdir. Böylece öğretmene yönelen şiddet daha da artacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.