AKP ve MHP’den Oy Alacağız

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, çok önemli tespit ve iddialarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2013 09:56
AKP ve MHP’den Oy Alacağız

Şenol’a göre yerel seçimlerde AKP ve MHP’nin tabanından ciddi oranda oy alacaklarını ve belediye başkanlığını bu sayede kazanacaklarını ifade eden Şenol, AKP ve MHP’nin Isparta’da yıprandığını ileri sürdü.

Yerel seçim sürecini başlatırken Isparta’da geniş bir ittifakın, geniş bir cephenin oluşması gerektiğini her fırsatta söylediklerini ancak bu konuda iki kıstaslarının bulunduğunu belirten Şenol, şunları söyledi: “Bizim iki kıstasımız var; CHP Isparta’da ikinci partidir. Türkiye’de de iktidara talip olan partidir. Isparta’da geçmiş dönemde AKP, şimdi de MHP belediyesi var. Yerel iktidarda bir değişim olması gerekiyor.

CHP öncülüğünde tüm ittifaklara açık olduğumuzu bildirdik. MHP İl Başkanı İsa Yalçın ittifak yapmayacaklarını açıkladı. Bu anlamda partilere zorla ittifak çağrısında bulunmak doğru değil. Önemli olan halkın desteklemesidir, halkın benimsemesidir. Biz Isparta’da özellikle merkez sağın CHP’yi destekleyeceğine inanıyoruz. Onların da oy verebileceği bir adayımızın ve oluşturacağımız listelerin onların da destekleyebileceği bir liste olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

AKP iktidarının Türkiye’de bir daha iktidara gelmemesi gerekiyor. Önümüzdeki yerel seçimler bunun için önemli bir fırsat. Biz önümüzdeki yerel seçimleri 1989’daki yerel seçimlere benzetiyoruz. Türkiye çapında CHP rüzgârı esecek ve yerel yönetimlerin çoğunu biz alacağız. Isparta’da da biz bunu almaya yakınız. Çeşitli kesimlerle görüşüyoruz. Artık CHP’nin gelmesi konusunda bize destek olunuyor. İyi bir adayla bunu başarabilirsiniz deniliyor. Bize açıkça bu söyleniyor.

Biz AKP’nin tabanından bile oy alacağız. AKP’nin icraatlarından memnun olmayan tabandan oy alacağız. CHP çekim merkezi oluşturacak. Kararsız seçmenlerin oyunu da alacağız. İttifak çalışmaları yaparken suni ittifaklarla işimiz olmaz. Sadece CHP’lilerin oyuyla belediye almayı düşünmüyoruz. Halkın bize kol vermesi gerekiyor.

Haziran ayında açıkça başlatacağız. Adayımızı da açıklayacağız. Bu süreç Isparta için çok değişik bir süreç. CHP, Isparta belediyesini uzun zamandır almıyor. Biz Eskişehir’deki uygulamalar Isparta’ya aktaracağız. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hocamızla diyalog halindeyiz. Isparta’ya gelecek kendisi de.

Çok iddialı olduğumuzu her kesim görecek. CHP Isparta sorunları üzerine önerilerde bulunuyor. Isparta’nın son 10 yılda kaybettiklerini anlatacağız. Eğer örgütleyebilirsek protesto mitingi yapmayı planlıyoruz. Isparta için çok çok önemli. AKP’ye kırmızı kartı göstereceğiz. Bunu da örgütleyeceğiz. Tek başına yapmayacağız. Isparta’nın Isparta’ya sahip çıkmalı. CHP’nin başarılı belediyecilik uygulamalarında bunlar var. İnsan odaklı belediyecilik. Sanal olarak ilimi bilim şehri demekle olmuyor. Bir şeyler yapmakla oluyor. Eğitim seviyemiz zaten üst seviyede. Bunun için özel bir çaba sarf etmeye gerek yok.

İttifak kurmaya gerek yok insanlar zaten CHP’yi tercih edecektir. Halk bir arayış içinde. Isparta için tespitimiz şu. AKP ve MHP’nin yerel yönetimleri aşındı. Heyecan vermiyor. Isparta için büyük projeler üretmiyorlar, çaresizler. AKP zaten başarısız bir sınav verdi esnafı haraca bağladı. Mevcut belediye işsizliği önleyecek çalışmalar yapamadı. Tasvip edilir edilmez değişim şart. Bunu da CHP’den başka sağlayacak parti yok. Aday adaylığı sürecimiz devam ediyor. Somut projelerimizi açıklayacağız. Yoğun bir çalışmayla halkın takdirini kazanacağız.

Seçim sürecinde Genel Başkanımız Kemal Bey gelecek. Başkan adayımızı genel Başkanımız açıklayabilir. Bu yönde çalışmalarımız var. Program uygun olursa gelecek. Genel merkezde diyaloglarımız çok iyi. Uygun olan her ortama gelebiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum