AKP Yıllarca Bu Halkı Oyalamıştır

AKP Yıllarca Bu Halkı Oyalamıştır

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2015 12:17
AKP Yıllarca Bu Halkı Oyalamıştır

CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Diçtürk, bir televizyon programında CHP ve MHP’nin yalnızca ilk sıra adaylarını rakip olarak kabul ettiklerini açıklayan Ak Partili Belediye Başkanı’na isim kullanmadan sert bir yanıt verdi. Dinçtürk, “Kendisini milletten büyük gören bu zihniyet, yıllarca Isparta’ya zulmetmiştir. Bu yalnızca CHP’ye değil, halka ve halkın iradesine saygısızlıktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Eczacı İsa Önder Dinçtürk, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında MHP ve CHP’nin 2, 3 ve 4. sıra adaylarını hiçe sayan Ak Partili Keçiborlu Belediye Başkanı Murat Parlak’a Küçükkabaca’daki kahve toplantısında isim kullanmadan sert bir cevap verdi.

Son 10 yılda iktidar olan Ak Parti’nin ülkede ayrıştırma ve bölücülük politikası uyguladığına dikkat çeken CHP’li Dinçtürk, Kanal32’de katıldığı televizyon programında “CHP Milletvekili 1. sıra Adayı İrfan Bakır ile MHP Millevekili 1. Sıra Adayı Nuri Okutan'ın yarışacağı isimler AK Parti'nin 3. sıra adayı İsmail Özdemir ve 4. sıra adayı Ayşe Usta'dır” diyen Ak Partili Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’a da isim vermeden cevap verdi.

“BU, CHP’YE DEĞİL, HALKA SAYGISIZLIKTIR”
Dinçtürk, “Bu ölçüsüzler, insanları bu şekilde sıralayarak, listeleyerek ve kategorize ederek bir aşağılama politikası uygulamaya çalışmaktadır. Bizi halk seçti ve bu göreve layık gördü. Bu talihsiz açıklama yalnızca CHP’ye yönelik bir açıklama değil, ön seçime giden halka ve halkın iradesine saygısızlıktır” dedi.

“HER ÜYEMİZ, EN AZ GENEL BAŞKANIMIZ KADAR DEĞERLİDİR”
‘İşte AKP zihniyetinin insana olan yaklaşımının özeti budur’ diyerek sözlerine devam eden Dinçtürk, “Bizim için milletvekili adaylarımızın 1. – 2. – 3. veya 4. olmasının hiç bir önemi yoktur. Bizim partimizin her bir üyesi, insan olduğu için en az Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kadar değerlidir. İşte olması gereken anlayış ve olması gereken halk anlayışı da budur” diye konuştu.

“KENDİLERİNİ HALKTAN BÜYÜK GÖREN AKP ZİHNİYETİ,
‘-ECEK – ACAK’ SİYASETİYLE HALKI YILLARCA OYALAMIŞTIR”
Liste tartışmalarında AKP’nin 1. ve 2. sıra adaylarının halktan büyükmüş gibi lanse edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Dinçtürk, “AKP’nin birici ve ikinci sıra adaylarını halk iradesinin üstünde görmek Isparta’ya yapılan en büyük saygısızlıktır. Bu şehirde iki dönem milletvekilliği yapan AKP’nin ilk iki sıra adayları, Isparta’da hep ‘–ecek – acak’ siyaseti yapmıştır. Kendilerini hep halktan büyük gören AKP zihniyeti, bu şehre yıllarca bir çivi dahi çakmayarak bu halkı oyalamıştır, oyalamaktadır” şeklinde konuştu.

“HEY ORTAK, ARTIK ÜLKEYİ YÖNETEMİYORSUN…”
Küçükkabaca köy kahvehanesinde yaptığı konuşma sırasında iktidara yüklenen Dinçtürk, “Biz hepimiz bu ülkenin birer ferdiyiz, yurttaşıyız, ortağıyız. Hangimizin hangi partiden olduğunun çok fazla bir önemi yok. Ancak biz, bu ülkeye ortak birer birey olduğumuz için ülkemizde yapılan yönetimde bir kötü gidiş varsa, bu duruma müdahale etmek durumundayız. Herkesi ülkenin birer ortağı olarak kabul ettiğimizde, kötü bir gidişat varsa yönetenlere ‘Hey, ortak burada yanlış yapıyorsun, ülkeyi yönetemiyorsun, burada artık durmalısın. Artık oradan çekil’ deme hakkımız var” dedi.

Ülkenin son dönemde ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Dinçtürk, çiftçinin – esnafın – memurun ve emekçinin kan ağladığını anlattı.

Uluborlu ilçe merkezinde esnaf ve pazar ziyaretlerinin ardından Küçükkabaca, Dereköy ve İleydağı Köylerinde halkla buluşan Dinçtürk, akşam saatlerinde Keçiborlu’nun Özbahçe ve İncesu Köyleri’ndeki ziyaretlerinin ardından bölgeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum