AKP’ye Karşı Birleşmeliyiz

CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı ve beraberindeki heyet önceki gün Demokrat Parti’ye ziyarette bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2014 09:52
AKP’ye Karşı Birleşmeliyiz

Yükselen grafiğiyle dikkatleri üzerine toplayan CHP, önceki gün Demokrat Parti’ye kritik bir ziyarette bulundu. CHP heyetinin içinde Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı ve İl Başkanı Vedat Şenol’un yanı sıra çok sayıda partili bulundu.

KUVA-İ MİLLİYE RUHUYLA AKP’YE KARŞI KENETLENMELİYİZ
Ziyarette ilk olarak CHP İl Başkanı Vedat Şenol konuştu. Şenol, Kılıçdaroğlu’nun muhalefet adına AKP’ye karşı şemsiye görevi gördüğünü AKP’yi iktidardan indirmek için birleşilmesi gerektiğini savundu. Adalet Partisi’nin ruhunun Isparta’da halen daha yaşadığına dikkat çeken Şenol, “Birlikte olursak bunu başarabiliriz” dedi.

TÜRKİYE’DE BİLANÇOSU AÇIKLANMAYAN TEK BELEDİYE ISPARTA
Öte yandan DP İl Başkanı Nihat Karan, ne CHP’ye ne de DP’ye kimsenin kulp takamayacağını ileri sürdü. Karan, “İçimizde dosyası olan var mı? Yok” dedi. Bu arada mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a da yüklenen Karan, “Türkiye’de bilançosu açıklanmayan tek Belediye Isparta Belediyesidir. Şirketlerden bir tanesinde kâr göstersinler alınlarından öpeceğim. Biz halkımıza şeffaflığı vaat ediyoruz. CHP olarak siz de vaat edin. Merak ettiğim bazı şeyler var; Isparta Belediyesi’nin eskiden kaç tane arsası, kaç tane arabası, kaç tane mülkü vardı şimdi kaç tane var? Hem yerel de hem de iktidarda birleşmek, destek istemek lazım” diye konuştu.

GÜNAYDIN’LA YALÇIN’A GÖNDERME DE Mİ BULUNDU?
Diğer taraftan CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı sözlerine manidar başladı. Çakmakçı, “Belediye Başkanı çok güçlü olursa parti örgütünü ezer. Biz böyle yapmayacağız. Hem parti örgütü hem de Başkan bu dengeli bir şekilde götürecek” dedi. Çakmakçı’nın bu sözleri MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile MHP İl Başkanı İsa Yalçın arasında kamuoyunda dolaşan olumsuzluklara işaret ettiği yorumlarına neden oldu. Isparta için birlikte hareket edilmesi tavsiyesinde bulunan Çakmakçı, “Seçimlerde şans kime gülerse o icraatlarına başlayacak. Bizler sizlerden Isparta’ya ışık verecek projeler bekliyoruz. ‘Gül, göl, deniz hep birlikte biriz’ diyoruz” şeklinde konuştu.

HALKLA ARAMIZA DUVAR ÖRMEYECEĞİZ
Son olarak Demokrat Parti’nin genç adayı Ömer Levent, Çakmakçı’ya katıldığını belirtti. Isparta’nın ve Ispartalının hak ettiği hizmeti alabilmesi için öncelikli yapılması gerekenleri ekibiyle birlikte ortaya çıkardıklarını ve ilk işlerinin buna yoğunlaşmak olduğunu belirten Levent, “Birilerinin arkasında iktidar, birilerinin arkasında devlet var. Bizim arkamızda ise halk var. Halkın partisi olduğumuzu her platformda dile getiriyoruz. Halk yetki verir bizler göreve gelirsek insanlarla aramıza masalar, duvarlar örmeyeceğiz!

MAKAM KAPISINI KIRACAĞIM
Hatta halkla iç içe olabilmek onlardan uzak olmak yerine yakın olmak adına makam odasının kapısını bile kaldırmayı düşünüyorum. Belediye Başkanı neden seçilir? Belediye Başkanı o ilin sorunlarını, halkının huzuru ve rahatını sağlaması için seçilir. Bizim temel felsefemiz bu olacak” dedi. Toplantı daha sonra sohbet şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum