Aksu’da Proje Tanıtımı Yapıldı

Aksu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca yürütülecek olan ve Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığınca finanse edilen ‘Hayat Devam Ediyor’ projesi ile 2012 yılı doğrudan faaliyet destek programı kapsamında Aksu Kaymakamlığınca y

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:54
Aksu’da Proje Tanıtımı Yapıldı

Vali Memduh Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, proje hazırlayıcıları Ayşe Karaman ve İsmail Şahinbaş, Aksu İlçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla SDÜ Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen törende projelerin tanıtımı yapılarak hayata geçirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan proje tanıtım toplantısında ilk olarak proje hazırlayıcıları projelerini katılımcılara tanıttılar.

‘Hayat Devam Ediyor’ projesinin hazırlayıcısı Ayşe Kahraman amaçlarının; terk edilmiş ve toplumdan itilmiş düşüncesi taşıyan, ilgi yoksunluğundan şikayet eden yaşlı ve engellilere değer verildiğini hissettirmek olduğunu belirtti.

‘Gelenekten Geleceğe Antalya Yörüklerinin İzinde Alternatif Turizm’ projesinin hazırlayıcısı İsmail Şahinbaş ise amaçlarının; deniz, kum ve güneş turizminin dışında alternatif turizm modeli olan eko turizme katkı sağlamak olduğunu belirtti.

DPT’nin yapmış olduğu ilçelerin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında Aksu İlçesinin 832 ilçe arasında 499. sırada olduğunu belirten Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel; “Sayın Valim ilçemiz en mahrum ilçe olarak bilinmektedir. Durum böyle olunca da göç kaçınılmaz olmaktadır. Biz bu makus talihi yenmek ve insanımızı burada doyurmak, burada eğitmek için, kısacası her türlü ihtiyaçları karşılanmış şekilde burada yaşatmak için uğraşmaktayız. Biz iddia ediyoruz ki en mahrum olarak bilinen ilçemiz doğal güzellikler bakımından ülkemizin en güzel ilçesi konumundadır. Bütün çabamız bu güzellikleri, bu alternatif turizm potansiyelini dünya insanıyla, ülkemiz insanıyla paylaşmaktır.

Sayın Valim bir diğer projemiz olan ‘Hayat Devam Ediyor’ projesi yaş ortalaması 58 olan ilçemiz adına çok önemli bir proje. Onlara devletin şefkat elini uzatmak, kendi evlerinde rahat ettirebilmek için sizlerin desteği sayesinde bu projeyi başlatmış bulunuyoruz. İlçe halkım adına vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
Aksu İlçesinin doğal güzellikleriyle anılan bir cazibe merkezi haline geleceğini belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin; “Burası orta ve uzun vade bakımından önemli bir turizm potansiyeline sahip bulunmakta. Aksu bugüne kadar en mahrumiyet bölge olarak algılandı ama bundan sonra doğal güzelliklerin olduğu bir cazibe merkezi olarak bilinecek. Burada öyle doğal güzellikler var ki, bu güzellikler batıda olmuş olsaydı yüz binlerce kişi ziyaret ederdi.

Bizde ajans olarak Sayın Valimizin yönlendiriciliğiyle bu tür projelere destek veriyoruz, çünkü bu projelerin bölgemizin geleceği açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Aksu İlçesini desteklediklerini belirten Vali Memduh Oğuz ise, hazırlanan projelerin önemine vurgu yaptı.
Vali Oğuz konuşmasında; “Aksu İlçemizde çok güzel iki projenin uygulamasını görüyoruz. Bu uygulamalarda bizim esas hoşumuza giden gönül’e yönelik, duygulara yönelik, muhabbete yönelik yaklaşımlardır. Çünkü bizim medeniyetimiz yaşlısına en saygınlık gösteren bir medeniyettir. Yani o çok lüks içerisinde bulunmayabilir, istediği ihtiyaçların hepsi karşılanmayabilir, ama onun gönlüne yönelik bir hizmettir bizim anlayışımız. Bizim bir tek amacımız vardır, ondan mümkünse bir rıza almak ve onun şahsında Allahın rızasını kazanabilmektir, dolayısıyla bu proje bizim medeni projemizdir yani. Ve bu medeniyet yarışmasında bizim dünyanın herhangi bir yerinden bir şey öğrenmeye ihtiyacımız yok, çünkü bu bizim özümüzde var. Yani yaşlısına ve engellisine yönelik olarak uygulanacak olan ‘Hayat Devam Ediyor’ projesi bizim milli kültürümüzde var olan bir proje.

‘Gelenekten Geleceğe Antalya Yörüklerinin İzinde Alternatif Turizm’ projesi burada var olan doğal potansiyeli ortaya çıkarması bakımından önemli bir proje. Eko turizm dediğimiz olay burada ön plana çıkıyor. Zaten bizim millet olarak amacımız sahip olduğumuz güzellikleri dünya insanıyla hiçbir menfaat beklemeksizin paylaşmaktır. Bu manada Aksu İlçesinde bulunan birbirinden güzel doğal manzarayı herkesin görmesini arzu ederiz.

Burada gerçekten birçok eksiklik içerisinde, mahrumiyet içerisinde Aksu Kaymakamımız çok başarılı hizmetler veriyor, bu bakımdan gönülden tebrik ediyorum.
Bu projeler tabir tam yerindeyse milli projelerdir, yani milletimize yakışan projelerdir bunlar, o bakımdan vilayet olarak destekliyoruz” dedi.
Projelerin hayata geçirilmesinden sonra Vali Memduh Oğuz ve beraberindeki heyet Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

İlçede yürütülen diğer çalışmalar hakkında kaymakam Özdel’den bilgiler alan Vali Oğuz, ilgililere teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.