Aksu’ya Yabancı Ortak Geliyor

Aksu’ya Yabancı Ortak Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2019 11:40
Aksu’ya Yabancı Ortak Geliyor

Aksu Enerji A.Ş’nin genel kurulunda şirkete yabancı ortak alınacağı, bu konudaki görüşmelerin devam ettiği bilgisi ortaklara verildi. Aksu Enerji’nin sağlanacak yabancı sermaye ile yatırımlarına devam edeceği vurgulandı.

Isparta’nın gurur şirketi, SPK’da işlem gören AKSU Enerji’de yabancı sermaye umudu yaşanıyor. Aksu Enerji’ye önümüzdeki günlerde yabancı ortak alınacağı öğrenildi. Söz konusu gelişme AKSU Enerji’nin genel kurulunda ortaklara duyuruldu. Şirketin ulaşacağı yabancı sermaye ile yeni yatırımlar yapılacağı, şirketin ekonomik olarak güçleneceği vurgulandı.

Aksu Enerji A.Ş’nin 2018 mali yılına ait genel kurulu geçtiğimiz hafta içerisinde ITSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. AKSU ortaklarının ilgi gösterdiği genel kurulda yabancı ortaklarla görüşmeye ilişkin gelişmelerden bahsedildi. Önümüzdeki günlerde yabancı bir ortağın Aksu hisselerini satın alarak şirkete ortak olacağı bilmdirildi. Bu anlaşmadan sağlanacak sermaye ile yeni yatırımlar yapılacağı belirtildi. Aksu Enerji’nin bugüne kadar ortaklarına kar payı dağıtımadığı, bundan sonraki süreçte artık her yıl kar payı dağıtımına başlanacağı belirtildi.

Öte yandan Aksu Enerji A.Ş Yönetim Kurulu’na bir bayan üye alındı. SPK’nın şirket yönetiminde bayanlara da yer verilmesi uyarısı üzerine yönetim kuruluna bir bayan üye alında. Nihal İspir, Aksu’nun yönetim kurulu üyesi seçildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.