Aktif Gazeteciler Derneğinde İstifa Depremi

Aktif Gazeteciler Derneği’nde istifa depremi yaşanıyor. Dernek Başkanının seçim sonrası yaptığı açıklamaları yakışıksız bulan gazeteciler Şakir Aksöz, Mehmet Erçakır, Soner Toros, Hatice Özdemir, Ferhat Kaya, Mustafa Baş ve Enver Taha Aydın Aktif Gazeteci

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2011 15:08
Aktif Gazeteciler Derneğinde İstifa Depremi

Aktif Gazeteciler Derneği’nde istifa depremi yaşanıyor. Dernek Başkanının seçim sonrası yaptığı açıklamaları yakışıksız bulan gazeteciler Şakir Aksöz, Mehmet Erçakır, Soner Toros, Hatice Özdemir, Ferhat Kaya, Mustafa Baş ve Enver Taha Aydın Aktif Gazeteciler Derneği’nden istifa ettiler. Ayrıca Anadolu Ajansı, Çokyaşa hakkında hukuki işlem başlatıyor.

Aktif Gazeteciler Derneği istifayla sarsılıyor. Isparta’nın tanınmış gazetecileri ortak bir deklarasyon yayınlayarak tek tek dernekten istifa ettiler. Dernek Başkanları Çokyaşa’nın seçim sürecinde gazete ve televizyonda çıkan haber ve programlarla ilgili kastını aşan açıklamalarına kızan gazeteciler dernekle yollarını ayırdılar. İşte tek tek o gazeteciler açıklamaları.

AKSÖZ : BU BİR SAYGISIZLIKTIR
Şakir Aksöz, “Bugüne kadar dostluklar arkadaşlıklar kurduysak ta kimsenin güdümüne girmedik. Siyasi anlamda da mesleki olarak kimseye destek vermedik. Bir oyumuz vardı dün gidip sandıkta kullandık. O da benimle Allah arasındadır. Milletvekili seçilenler milletin halkın teveccühünü almışlardır. Halkın takdiri neyse buna saygı duymak gerekir. Bu tür ithamlar, iftiralar doğru değildir. CHP’nin aldığı 55 bin 800 oya saygısızlıktır. Biz mesleki olarak tarafsızız, tarafsız olmaya devam edeceğiz. Herkes kendine ve kendi yaptığına baksın” şeklinde konuştu.

ERÇAKIR : KENDİSİNE YAKIŞANI YAPMIŞ
DHA Temsilcisi ve Demokrat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erçakır ise Gülses Gazetesi Sorumlu Müdürü Ali Çokyaşa için “Bizim ismimizi vermiş, gazetelerimizin ve televizyonda yaptığımız programın da ismini vermiş. CHP’nin Isparta’da milletvekili çıkarmasında emeğimiz olduğunu vurgulayıp hepimizi tebrik etmiş. Yani bir itirafta bulunmuş ‘Ben o kadar aleyhte yayın yaptım başarılı olamadım. Benim gücüm yetmedi, etkisiz kaldım o nedenle de sizi kamuoyu bazındaki etkinliğinizden ötürü kutluyorum. Millet bize değil size itibar ediyor’ demek istemiş. Bende sayın Çokyaşa’yı tebrik ediyorum. En azından nezaketli davranıp hepimizi kutlamış. Kendisine yakışanı yapmış. Demek ki bizim gazetelerimiz daha etkili ve inandırıcı yayın yapmış bu süreçte. Demek ki millet kimin daha tarafsız olduğunu görmüş. Çünkü sayın Çokyaşa seçim süreci boyunca CHP Adayı Ali Haydar Öner’in aleyhinde haber yaptı. Tabiri caizse seçilmemesi için elinden geleni yaptı. Millet onun yazdıklarını da bizim yazdıklarımızı da okudu. Ve Çokyaşa’nın tüm aleyhtar yayınlarına rağmen Ali Haydar Öner Milletvekili seçildi, CHP’de oyunu 9 puan artırdı. Biz daha ne diyelim” açıklamasında bulundu.

TOROS : ISPARTA BİZİ İYİ TANIR
Akdeniz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Habertürk Temsilcisi Soner Toros ise “Ali bey bu ifadeyle millet iradesiyle resmen dalga geçmiştir. Sadece bunu söylüyorum. Isparta camiası bizi çok iyi tanır, biz işimizi yapıyoruz herkes işini yapsın” dedi.

BAŞ : HİÇ HOŞ OLMAMIŞ
Demokrat, Nokta, İlke ve Objektif Gazeteleri temsilcisi Mustafa Baş’ta “Milletin kararına saygı duymak gerekir. Basın camiasında büyüğümüz olarak bildiğimiz Ali Çokyaşa’nın bu davranışı doğru olmamıştır. Biz bütün partilere eşit mesafede yayıncılık yaptık. Sayın Çokyaşa önce aynaya baksın. Seçim sürecinde izlediği politikayı herkes gördü. Millet onun izlediği politikaya değil bizim gibi tarafsız yayın politikası yapan gazetelerle aynı yolda buluştu. CHP’nin aldığı 55 bin oya ve artırdığı 9 puana biz sebep olduysak ne mutlu bu basın camiasına. Millet onu değil bizi dikkate almış demek ki” diye konuştu.

ÖZDEMİR : MUHATABIM DEĞİL
Anadolu Ajansı Temsilcisi Hatice Özdemir ise hakkında yazılan iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek “Kendisi muhatabım değildir. Anadolu Ajansı tarihi boyunca tarafsız yayın politikasıyla takdir edilen ve her kesimin de saygı duyduğu bir kurumdur. Gülses Gazetesi’nde çıkan yazıdan ötürü Anadolu Ajansı olarak hukuki işlem başlatıyoruz. Kimse kurumumuz ve kurum temsilcilerimizi taraf olarak gösterme hakkına sahip değildir” diye konuştu.

EN SERT AÇIKLAMA KAYA’DAN
İHA Muhabiri Ferhat Kaya’da “Ali Çokyaşa’nın karşısına aldığı herkes kazanmaya mahkumdur. Bu seçimde bir kez daha gördük ki karalamayla bir yere varılmaz” dedi.
Kanal 32 Muhabiri Enver Taha Aydın ise Çokyaşa’nın yazdıklarını henüz okumadığını ancak kendisini telefonla bilgilendiren gazeteci arkadaşlarının anlatımları doğrultusunda istifayı zorunlu gördüğünü açıkladı.

LÜZUMSUZLUKLAR VURGUSU
Gazeteciler istifalarını dernek binası olmadığı için Gülses Gazetesi’ne toplu olarak gönderecekler. Gazetecilerin yazdığı dilekçede “Gördüğümüz lüzumsuzluklar üzerine Aktif Gazeteciler Derneği’nden istifa ediyoruz” ibaresi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum