“Aktif Yaşama Merhaba”

“Aktif Yaşama Merhaba”

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2018 09:09
“Aktif Yaşama Merhaba”

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunca; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve SDÜ katkıları ile hazırlanan “Aktif Yaşama Merhaba” isimli belgesel, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gösterime sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan proje sorumlusu ve TBMYO Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar,  çalışmanın nasıl şekillendiğine yönelik bilgiler aktardı. Çağlar, “Biz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programı olarak on yıldan beri “Isparta’ya Adanmış Hayatlar” adı altında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Bu sene ise farklı bir konsept uyguladık. Isparta’da yapılan sosyal politika çalışmalarını dinledikten sonra bu çalışmayı yapmayı hedefledik.” dedi. Zafer Çağlar, sözlü ve somut olmayan kültürel mirası yansıtabilmeyi amaçladıklarını söyleyerek üniversitelerin bu konulara ağırlık vermesi gerektiğinin altını çizdi. Çağlar, “SDÜ ve ISUBÜ bu konulardaki çalışmalara katkı veriyor. Bu anlamda çok mutluyuz ve bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.

İNSAN ONURUNA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE

Aktif Yaşam Merkezinde bulunan yaşlılarla yapılan görüşmeler kapsamında hazırlanan belgeselde, yaşlıların yaşam şartlarıyla beraber duygu ve düşünceleri etkili bir şekilde yansıtılarak; Sosyal Politikalar bünyesinde açılan Aktif Yaşam Merkezine dair bilgiler aktarıldı. İnsan onuruna yakışır bir şekilde bakım, rehabilitasyon ve tedavilerin gerçekleştirildiği bu merkezlerin ilk olarak 2015 yılında Isparta’da açıldığı belirtildi. Belgesel aracılığıyla Yaşam Merkezinin, yatılı bir kuruluş olmadığı ve kurumun amacının bireylerin yaşlılık dönemlerinin sosyal bir çevre içerisinde devam ettirilmesine yönelik olduğu anlatıldı. Yaşlıların gün içerisinde gerçekleştirdiği sosyal aktiviteler, belgeselde yansıtıldı.

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN 

Büyük beğeni toplayan belgeselin izlenmesinin ardından; Isparta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Yakup Kütük, devletin şefkat ve merhamet eli olarak çalıştıklarını ifade etti. Kütük, yapılan çalışmaların reklamını yapmadıklarını ancak Aktif Yaşam Merkezinin anlatılması, duyurulması düşüncesiyle böylesine kıymetli bir çalışmanın hazırlandığını belirtti. “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” diyen Kütük, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

İKİNCİ BİR DÜNYA GİBİ… 

Belgeselde de yer alan, Aktif Yaşam Merkezi sakinlerinden Azize Yadigar Köse ise duygu ve düşüncelerini aktardığı konuşmasına devlete ve çalışanlara müteşekkir olduklarını vurguladı. Aktif Yaşam Merkezinde çok mutlu olduklarını belirten Köse, “Gerçekten ikinci bir dünyaya gelmiş gibiyiz. Çok mutluyuz, ikinci bir evimiz gibi.  Rahatımız çok iyi. Yaşlılığımızı unuttuk, dünyayı çok daha güzel görüyoruz. Arkadaşlıklarımızla, bakımımızla, ilgilenen personelimizle, yaptığımız etkinliklerle, ibadetlerimizle çok mutluyuz.  Herkese çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz, devletimiz var olduğu müddetçe bu güzellikler daha çok devam ettirilsin.” diye konuştu.

İKİNCİ BAHAR

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün çok güzel bir işe imza attığını ifade ederek gerçekleştirilen bütün çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür etti. Diler, “İnsanoğlu doğuyor, büyüyor ve yaşlanıyor. Özellikle ikinci bahar olan yaşlılık döneminin en güzel şekilde geçirilmesi noktasında çok güzel bir adım atılmış. Böyle uygulamaların sayısının arttırılmasını ve bu uygulamaların bu denli etkili aktarılabilmesini temenni ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.