Akut TIR’ı Eğirdir’de

Eğirdir'de ''Hayata Devam Türkiye'' projesi kapsamında öğrencilere ve vatandaşlara afet eğitimi verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2012 13:10
Akut TIR’ı Eğirdir’de

Eğitimde İlçe Kaymakamı Dr Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve Malmüdürü Mehmet Emin Çelebi Özer, deprem tırına çıkarak 7.4”lük depremi yaşadılar.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Aksigorta Firmasınca yürütülen proje çerçevesinde Eğirdir Belediyesi işbirliği ile ''HAYATA DEVAM TÜRKİYE'' projesi kapsamında öğrencilere ve vatandaşlara eğitim verildi.

Tarihi Eğirdir Kale Meydanı'nda yerini alan Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem Simülasyon Tırı’ndaki görevliler, öncelikle doğal afetlerden korunma yollarını anlattılar.

Afetlere hazırlık kapsamında deprem, yangın ve sellere karşı koruyucu ve önleyici konuların, doğru biçimlerinin ve sigorta bilincinin anlatıldığı faaliyetle Türkiye'nin ilk üç eksenli hareket edebilen gezici deprem simülatörü, eğitim filmi gösterimi, halka açık eğitim panoları sergisi, engelliler, çocuklar ve ebeveynler için hazırlanmış eğitim kitapçığı dağıtımı, ilköğretim 4.5.6. ve 7. sınıf öğrencilerine seminerler düzenlendi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, AKUT Tırı’nın Eğirdir’e gelmesinin bir fırsat olduğunu belirterek, “Halkımızın deprem ve afetlere yönelik eğitim almasından dolayı çok memnunuz. AKUT yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
AKUT TIR’I gün boyu öğrencilere ve vatandaşlara deprem ve afetler konusunda bilgiler aktardı. Zaman zaman, Tır üzerinde sembolik şiddetli depremler yaşatıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.